Vill ditt danskompani vara med i Kultur Gävleborgs utbud?

Den 10-11 oktober genomförs Kultimeras utbudsdagar på Skottes musikteater i Gävle. Utbudsdagar där olika kulturformer får mötas under samma tak. Nu är det hög tid att ansöka om att få med ditt dansutbud. Vi tar emot ansökningar med både dansföreställningar och skapande skola­-paket.

Efter att ansökningstiden till Kultimera gått ut sker ett urval av vilka produktioner som får möjlighet att visa sina verk. I urvalet tittar vi bland annat på målgrupp, innehåll, tematik, tillgänglighet med mera. För de utvalda står Kultur Gävleborg för lunch, resa och logi i anslutning till medverkan. Efter utbudsdagarna finns det ingen garanti för turné, det beror på vilka beställningar som kommer in från arrangörerna.

Om Kultimera

Kultimera är en plattform för barn och ungas kulturutbud i Gävleborgs län. Plattformen är bland annat skapad för att lättare kunna förmedla kulturutbud och få en närmare dialog mellan de regionala kulturaktörerna och kommunerna i Gävleborg.

Dansutbudet som finns på Kultimera förmedlas via Kultur Gävleborg och Riksteatern Gävleborg och presenteras vid våra två årliga utbudsdagar.

Utbudsdagarna vänder sig till kultursamordnare, pedagoger, elever, kulturgrupper och andra intresserade. Efter utbudsdagarna beställer respektive aktör sitt utbud via plattformen, beställningen förmedlas vidare från danssamordnare till kompani cirka en månad efter att utbudsdagen ägt rum.

Kultimera.se – Vårt gemensamma utbud för barn och unga i Gävleborg

Kontakt

Utbudsansökan

Fyll i formuläret nedan med din utbudsansökan samt mejla nedanstående info till danssamordnare:

  • Bild/bilder (obs liggande, högupplöst)  
  • Eventuell lärarhandledning/skapande skola i pdf-format.