Drömmer du om att göra din egen musik? Anmäl dig till Systrarna Gävleborg.

Systrarna Gävleborg

Systrarna startades av Region Gävleborg 2012 och är ett mentorsprogram där unga tjejer i åldrarna 15-25 år under ett år bland annat får lära sig om textskrivande, scennärvaro, egen produktion och hur man når ut med sin musik.

Anmäl dig till Systrarna 2023/2024 genom att skicka in ett ljudprov/inspelning eller livevideo där du framför din musik. Skriv namn, ålder, lite om vem du är och var du bor. Skicka till: systrarnamusik@gmail.com.

Vi har förlängt anmälningstiden – sista anmälningsdatum är 31 augusti 2023.
Mer information kommer efter att du anmält dig.

Vi vänder oss till dig som är mellan 17 och 25 år som redan har börjat skriva egna låtar eller som vill ha en spark i rätt riktning att börja göra egen musik. Under utbildningen hålls föreläsningar med inspiratörer inom olika områden med fokus på musikproduktion och skapande.

Ida Long och Anna-Karin Berglund är två artister med lång erfarenhet inom musikbranschen som finns med som stöd under hela utbildningen.

Utbildningen hålls mellan september och maj. Vi träffas en gång i månaden för workshops. Du som deltagare får också löpande uppgifter från coacherna att jobba med på egen hand. Förutom detta får du också lära dig hur du sprider din musik och utvecklas som artist.

Bakgrund

2012 startade Kultur Gävleborg, Region Gävleborg mentorskapsprogrammet Systrarna Gävleborg - en satsning för unga kvinnliga singer-songwriters. Sedan 2017 drivs projektet av de nya projektledarna och kursen är breddad både vad gäller genre och innehåll.

Sagt om Systrarna Gävleborg

-Vi tror att musikbranschen fortfarande behöver bli jämställd på flera plan. Inte bara att det är en tjej som står längst fram på scen och sjunger utan att kvinnor finns i flera led i produktionen, både på scen, bakom scen och vid mixerbordet i studion, säger Anna-Karin Berglund, en projektledarna.

”Slutligen vill jag bara säga att jag tycker att det är fantastiskt att ett sådant här projekt finns. Att tjejer stöttar varandra istället för att allt ska vara så tävlingsinriktat är viktigt. Och det behövs mer kvinnor i branschen. Jättebra initiativ och jag hoppas att detta kommer att finnas i många år till!Jag vill bara säga att jag tycker att det är fantastiskt att ett sånt här projekt finns! Att tjejer stöttar varandra istället för att allt ska vara så tävlingsinriktat, är viktigt. Och det behövs fler kvinnor i branschen! Jättebra initiativ och jag hoppas att det kommer att finnas i många år till! ” , - sagt av en av deltagarna i Systrarna 2018 - 2019.

Kontakt