Next day, grafisk inramning

Next Day - invite the future - 2020

Stort tack till er som deltog och bidrog under Next Day - den digitala upplagan 4 december 2020.

Vi hoppas att ni hade lika trevligt som vi. Har du några frågor kring föreläsningarna och eventet är du alltid välkommen att kontakta oss.

Marie-Louise Dangardt - Region Gävleborg

Regionstyrelsens vice ordförande inleder Next Day 2020.

 

Jonas Larsson - Tevsjö Destilleri

Destilleriet kan som en av de få i Sverige stoltsera med tillverkning av sin egen bassprit samt att vara helt självförsörjande på både spannmål och rent källvatten.
Vi lägger stor vikt vid att produktionen alltid skall hålla högsta kvalitet därför får också våran tillverkningsprocess ta tid det blir helt enkelt bättre då. Därför har vi också valt att själva styra hela våran produktion från frö som sås på en åker till färdig flaska så har vi full översikt och spårbarhet.
Vi kallar det Slow Boose.

Josefin Nordvall - Söders under

Ägs och drivs av Josefin Nordvall. Butiken är specialiserad på exklusiva underkläder, badkläder & nattplagg. Josefin förstod tidigt potentialen och kraften med social marketing. Vilket har medfört att hon aktivt valt att satsa på sin fysiska butik och sociala plattformar hellre än en e-handels butik. Hennes produkter i kombination med hennes engagemang, personlighet och personliga service genomsyrar hela hennes verksamhet, och det syns! Är du nyfiken på att höra Josefins resa och veta hur hon har lyckats, trots hård konkurrens och påverkan av corona då får du inte missa detta.

Ulf Broman - Kronans och Per-Ola Wadin - Lindhs Bageri

Kronans är ett av Sveriges äldsta livsmedelsföretag och har sin pepparkaksproduktion tillsammans med Lindhs bageri i Jättendal i Nordanstigs kommun. I samband med pandemin störtdök trafiken på Hälsingeföretagets viktigaste marknadsplats Arlanda flygplats. Men trots detta fortsätter företaget att satsa på innovation och expansion.

Liselotte Lättman - Ryon Märk

Hudiksvallsföretaget har levererat märkpennor och stämpelfärg till skogen och andra extrema miljöer sedan 1950-talet. För att ta företaget in i framtiden siktar ägaren Liselotte Lättman nu på att digitalisera försäljning och marknadsföring och att produktutveckla tillsammans med forskare inom akademin. 

Adrian Skoglund - Förento 

Grundare till Förento framtidens digitala läromedel inom entreprenörskap och vinnare av SKAPA priset.Teori blandat med entreprenöriella och interaktiva övningar. Engagerande för eleven, underlättande för läraren.

”Vi lever i ett samhälle där entreprenörer och innovatörer för samhällsutvecklingen framåt. Nya idéer och idébärare är en förutsättning för ett bättre, effektivare och rättvisare samhälle. Förentos mission, är att underlätta för dessa idébärare, genom samtliga delar av den resa de kan tänkas gå genom, när de kämpar för att skapa en bättre värld genom sina innovationer."  

Tini Warg och Johanna Mörk - Tini Garments

Skräddarsyr mode för en hållbar stil.

”Tini har skapat en nisch i modevärlden där skräddarsydda plagg, hållbara material och ny teknik står i fokus. Vi låter stil ta sin tid med en designad kollektion som anpassas efter dina specifika krav och mått. För att du ska kunna vara ditt bästa, mest bekväma och självsäkra jag. I alla situationer och för lång tid framöver.”

Carina Åkerberg - Region Gävleborg

Strateg inom regional utveckling på Region Gävleborg berättar om Region Gävleborgs uppdrag när det gäller Gävleborgs utveckling och om några satsningar som görs i samverkan med andra för att möjliggöra en snabb och hållbar omställning.

”Hela vårt uppdrag vilar på samordning och samverkan. Det är när vi kraftsamlar tillsammans för att möta utmaningar som vi blir starka och utvecklas.”

Malin Schönning - Region Gävleborg

Processledare inom Region Gävleborgs utvecklingsförvaltning, informerar om styrkeområdet
Hållbart och inkluderande arbetsliv och UUA (Universell utformning av arbetsplatser).

UUA handlar både om att skapa effektiva organisationer genom att fokusera på arbetsmiljö, arbetssätt och kompetensförsörjning och allas rätt att vara delaktiga i arbetslivet på lika villkor.                  

I ett hållbart samhälle är ett attraktivt och inkluderande arbetsliv en förutsättning för näringslivets utveckling och tillväxt. Och när ett samhälle befinner sig i omställning behöver det ta tillvara på de olika kompetenser som står till förfogande på arbetsmarknaden och på samma gång möta olika arbetsgivares kompetensförsörjningsbehov.

Ulrika Malmqvist - Movexum 

VD på Movexum berättar om hur de skapar värde, inspiration, vägval och utmaningar för inkubatorsbolag i vår region.

”Movexums uppdrag att skapa tillväxt i regionen genom ta innovativa idéer till kommersiella produkter och tjänster ger oss vår värdegrund vägledning och stöd. Sedan starten 2008 har vi hjälpt cirka 100 entreprenörer och innovatörer. Några av bolagen är idag introducerade på börsen, de flesta har idag flertalet anställda och en del har med sina lösningar på riktigt förändrat människor liv och erbjudit dem förutsättningar de annars skulle ha saknat. Det gör oss stolta att vi med vår verksamhet bidragit i en del av de framgångssagor som skrivits i regionen.” 

Ulrika Munther - Enava

Med hållbarhet och innovation i fokus.

"Vår affärside är sprungen ur ett brinnande engagemang för att rädda våra sjöar, hav och vattendrag som hotas av övergödning, syrebrist och bottendöd. Dåliga och undermåligt fungerande avloppsystem är en bidragande faktor till denna miljöpåverkan vi jobbar aktiv mot att nå mål 6 i Agenda 2030 - rent vatten och sanitet för alla"

Lisa Theodorsson - Qanit 

 

Lisa grundade Qanit som en lösning för dagens problematik kring sophantering för sprayburkar och jobbar idag på en första prototyp för att lansera sin produkt 2021.

År 2014 tog Stockholm stad bort sin nolltolerans mot graffiti, vilket gav möjligheten för stadsdelar att placera ut lagliga graffitiväggar och även om det fanns sådana väggar tidigare på en del övriga ställen i landet så var det först nu som idealet ändrades och frågan har sedan dess tagits upp av de flesta kommuner i vårt land. Ett problem är att idag kastas dessa spryburkar i alltför oanpassade sopkärl, då detta kan resultera i färgspill, brand och i värsta fall explosion på dessa allmänna platser de befinner sig.

Mitalee Kotak och Mayada Hashim - Accelerate your business 

 

Mitalee Kotak är projektchef på Accelerate your business och Vice VD på Hudiksvalls Näringslivsbolag. Mitalee Kotak kommer att berätta om arbetet om mångfald inovation och inkluderat entreprenörskap. Hur, vad och varför? 

Att arbeta med mångfald och inkludering handlar inte bara om en tillväxtfråga utan om en överlevnadsfråga. För att nå innovativ tillväxt i Gävleborg krävs det att vi tar vara på all den potential som finns i form av kompetens, perspektiv och personlighet. Accelerate your business är ett regionalt projekt som drivs av Hudiksvalls Näringslivsbolag (HNA) som syftar till att främja tillväxten i bolag som ägs och drivs av kvinnor med internationell bakgrund.

Hanna Rudolfsson  - Almi

Cecilia Hedlöf - Region Gävleborg

Region Gävleborg ska främja hållbar utveckling och tillväxt. Inom företagsstöd finns olika möjligheter att medverka till detta genom att vara med och delfinansiera små och medelstora företags utveckling. Det kan gälla allt från ett företags idé genom innovationsstöd, till att stödja etablerade företag att nå nya målgrupper och marknader både nationellt och internationellt.

Nils Erik Wallman - Individare 

Driver företaget Individare – en prototypverkstad och utvecklingsverksamhet för människor och digitala idéer.  

Erik har ett förflutet inom skogsindustrin och IT-världen och han brinner för synergier såväl i den digitala sfären som mellan människor. Han drev tidigare InfoCaption med tanken att revolutionera hur utbildning av medarbetare i organisationen går till.  InfoCaption blev DIGASELL - företag 2017.

 

Innovationsstödsystemets aktörerIdéfabriken

Möt några av eldsjälarna i en spännande paneldiskussion från Innovationsstödsystemets aktörer; Idéfabriken som Propell (Hudiksvall), Sandbacka Science Park (Sandviken) och Innovation HUB (Gävle). 

”Här kommer du att få mer information om vad du gör om du sitter och ruvar på en idé, vill starta, driva eller utveckla sitt företag.”

 

Vi bjuder på spännande och underhållande inslag med proffsig moderering av Rickard Olsson-Essé.

Rickard föddes i etern 1993. Det var då han tog sina första stapplande steg i sin utveckling.

Allt började med aktualitetsmagasinet ”På tapeten” i P4 Radio Gävleborg. Sedan följde vikariat som rikskorrespondent åt Ekot, programledare på P1 och en kort tid på TV4 Bergslagen gjorde att han till sist hamnade på P3 där han började sina tonår.

Efter några år på P3 blev det ungdomsprogrammet Bullen där han lärde 2 generationer av ungdomar både det ena och det andra. När han så i 32 års ålder var fullvuxen följde Söndagsöppet, Nyhetsmorgon, P4 Extra, Bingolotto, en hel drös med galor inklusive Melodifestivalen, samt Vem Vet Mest. Precis som många när dom blir gamla har han nu återvänt till sin barndom för att även göra Wild Kids.

Men också mycket, mycket mer, missa inte att anmäla dig till årets entreprenörsevent!

 

Samarbetspartners


Kontakt


Projektägare och drivande av Innovationsklivet var Region Gävleborg. Projektet har finansierats genom regionala utvecklingsmedel från Europeiska regionala utvecklingsfonden (ERUF) och Region Gävleborg och pågick 2017–2023.