Dansworkshops med Theresa Tr3sa Gustavsson

Tid: 27 april 2024 

Plats: Julle Uniteds lokaler i Hudiksvall (Håsta Holmen 5, 824 55 Hudiksvall)

Workshop nr 1 – 9.00-10.00

8-12 år: Hiphop med fokus på sociala aspekten med samarbetsövningar, lekfullhet och en kombination. 

Workshop nr 2 – 10.30-12.00 

13-18 år Hiphop med fokus på kroppsförståelse och freestyle grunder, med samarbetsövningar och utforskande. 

Workshop nr 3 – 13.00-14.30 

Vuxna från 18 år House med fokus på basics före basics, rytmik förståelse, inkännande och utforskande. 

Alla workshops är kostnadsfria, Ingen förkunskap behövs. 

Om Theresa Tr3sa Gustavsson

Theresa Tr3sa Gustavsson startade sitt arbete inom streetdance scenen 2005 och har sedan dess deltagit i battles, undervisat samt arrangerat ett fyrtio tal event, ett flertal föreställningar och grupper. Bland annat popping showgruppen ATATA, locking gruppen What came out of the Mothership och All style crewet Swedish Family som reste runt i Europa och battlade och gjorde stort avtryck 2012-2016. Theresa har fördjupat sig inom ett flertal dansstilar som hör till benämningen Streetdance och bl.a. bott i NYC och studerat på Åsa folkhögskola. Hon undervisar i och jobbar konstnärligt med stilarna Hiphop, Locking, Popping och House, utöver det är hennes intresse starkt för olika kulturers folkdanser och hon har spenderat mycket tid på researchresor runt om i världen, vilket syns i hennes uttryck.

Sedan 2019 är Theresa baserad i Malmö och håller sina egna klasser på Danscentrum Syd, är aktuell som dansare, koreograf och producent för föreställningen “YEBO YES!”, under hösten 2023 koreograferade hon breaking föreställningen "Open doors" anlitad på uppdrag av Breaking Association Malmö, samt fördjupar sig i sitt egna projekt “Body Mechanics in Groove and Rhythm”.

”Personligen fascineras jag av kroppens mekanik och motorik och jag gillar att utmana kroppskontrollen. Jag jobbar med freestyle och eget uttryck som grundmål i min undervisning. Med hjälp av olika metoder, övningar, koncept utforskar och arbetar jag med olika grundtekniker som hör till de olika stilarna, detta parallellt med grundsteg för att ha en grundligt "ordförråd" att arbeta utifrån. Freestyle är att uttrycka sig i stunden och för mig är alltid målet att förmedla verktyg för att ge deltagarna möjligheten att hitta vägen till att vara så ärliga som möjligt i sitt egna uttryck.”