Ljudteknik/Musikproduktion

Ljudteknik/Musikproduktion är en ettårig utbildning. Du har ljudteknik och musikproduktion som huvudfack och har möjlighet att välja samma ämnen som de andra musikstuderande.

Kursen innehåller grundläggande kunskap i teknikutrustning, inspelning och inspelningstekniker, mixning och mastering, samt produktion.

Meningen är att du som studerande på ljudteknik vid Bollnäs folkhögskola ska få bred kunskap om musik och erfarenhet av olika musikstilar och musikinstrument, tack vare samarbetet med musiklinjen.

Förutom tekniken, lär du dig det som en modern musikproducent behöver kunna i dagens musikbranch. Du får kunskap i allt från arrangering av musik och låtskrivning till mer tekniska djupdykningar i effektprocessorer som till exempel EQ och kompressorer, mikrofonplacering vid inspelning av trummor , bas, elgitarr med mera.

Musikproduktionsstudierna genomförs i vår välutrustade studio.

En Apple iMac med Logic Pro X är kärnan men vi har även outboards som till exempel Universal Audio 6176. I vår nya konsertsal ges det dessutom rika möjligheter till inspelnings- och liveljudsträning, då med hjälp av ett Behringer x32 mixerbord och en helt ny PA-anläggning. 

Vi ser helst att du spelar något instrument eller sjunger. I utbildningen ingår ensemble tillsammans med singer-songwriter där du får spela både egna och andras låtar samt göra kompskisser på dina egna låtar.

Utbildningen ger inte behörighet i el/tele.

Lärare i ljudteknik är Martin von Schmalensee, frilansande producent tekniker och musiker.

Film om kursen

Antagningsvillkor

Från och med det år du fyller 18 år eller senare har du möjlighet att skicka in din ansökan. Villkoret är sedan att du genomför ett antagningsprov på skolan med godkänt resultat.

Antagningsprov

Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 15. Provet genomförs på plats på skolan och består av en intervju där du berättar om motiv för dina studier samt att du får göra ett lyssningsprov. Du ska även skicka in en ljudfil med egenproducerad musik till skolan. När vi har fått din ansökan meddelar vi hur du ska gå till väga.

För information kontakta 

Martin von Schmalensee
martinvons@hotmail.com
070-4903938

Kursansvarig
Mattias Windemo
070-291 08 64
mattias.windemo@regiongavleborg.se

Kursadministratör
Jenny Öhrvall
0278-389 03
jenny.ohrvall@regiongavleborg.se

Adress

Bollnäs folkhögskola 
Skolallén 10 
821 41  Bollnäs