Ljudteknik/Musikproduktion

Ljudteknik/Musikproduktion är en ettårig utbildning. Du har ljudteknik och musikproduktion som huvudfack och har möjlighet att välja samma ämnen som de andra musikstuderande.

Kursen innehåller grundläggande kunskap i teknikutrustning, inspelning och inspelningstekniker, mixning och mastering, samt produktion.

Meningen är att du som studerande på ljudteknik vid Bollnäs folkhögskola ska få bred kunskap om musik och erfarenhet av olika musikstilar och musikinstrument, tack vare samarbetet med musiklinjen.

Förutom tekniken, lär du dig det som en modern musikproducent behöver kunna i dagens musikbranch. Du får kunskap i allt från arrangering av musik och låtskrivning till mer tekniska djupdykningar i effektprocessorer som t.ex. EQ och kompressorer, mikrofonplacering vid inspelning av trummor , bas, elgitarr e.t.c.
Musikproduktionsstudierna genomförs i vår välutrustade studio.

En Apple iMac med Logic Pro X är kärnan men vi har även outboards som t.ex. Universal Audio 6176. I vår nya konsertsal ges det dessutom rika möjligheter till inspelnings- och liveljudsträning, då med hjälp av ett Behringer x32 mixerbord och en helt ny PA-anläggning.

Utbildningen ger inte behörighet i el/tele.

Lärare i ljudteknik är Martin von Schmalensee, frilansande producent tekniker och musiker.

Ljudtekniker/Musikproducent

Film om kursen

Ansökan och inträdesvillkor

Från och med det år du fyller 18 år eller senare har du möjlighet att skicka in din ansökan. Du kallas sedan till ett antagningsprov som omfattar mixning av inspelning, intervju och musikteoriprov. 

Adress

Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41  Bollnäs

Antagningsprov

Vi kallar till antagningsprov som sker vecka 15.

Prov i huvudfack

Provet består av en intervju om motiv för dina studier och att göra ett teoriprov. Du ska alltså inte spela upp på ett instrument. Om du har exempel på musik du själv producerat får du gärna lämna cd-skiva eller länk till juryn.

Läsårsdata

Kurstider läsåret 2018-2019
Höstterminen 20 augusti - 21 december 2018
Vårterminen 7 januari – 31 maj 2019

Kurstider läsåret 2019-2020
Höstterminen 19 augusti – 20 december 2019
Vårterminen 7 januari – 29 maj 2020

Avgift

En obligatorisk avgift om 500 kr/termin tillkommer som avser visst studiematerial, studerandeförsäkring, utskrifter/kopior, viss förtäring och resa i samband med skolgemensamma aktiviteter.

För information kontakta 

Linjeansvarig: Mattias Windemo
070-291 08 64
mattias.windemo@regiongavleborg.se

Expedition

Jenny Öhrvall
0278-389 03
jenny.ohrvall@regiongavleborg.se