Internatboende

Att bo på skolans internat innebär att du äter alla måltider vid skolan (måndag - fredag). Elevrum hyrs av dig som elev under ett läsår, två terminer och internatboendet innefattar även kostnader för samtliga måltider, måndag–fredag.

Priser för mat och boende

I priserna ingår rumshyra och måltider (måndag-torsdag serveras frukost, lunch och middag, på fredagar serveras endast frukost och lunch).

Rumstyp Pris läsåret 2023/2024
Litet enkelrum, 17 kvadratmeter 5988:-/månad
Stort enkelrum, 25 kvadratmeter 6443:-/månad
Person i dubbelrum* 5625:-/månad

*Dubbelrum kan även hyras som stort rum med separat sovrum, kontakta servicechefen för mer information om förutsättningar, pris med mera.

Fakturering av mat och boende

Fakturering av mat och boende sker månadsvis med 30 dagars betalningsvillkor. Fakturabeloppet kan variera något beroende på hur många dagar det är i månaden som fakturan avser. Du behöver inte betala för mat vid fastlagda lov, resor till timlärare och vid musiksökningar. 

Följande utrustning tillhandahålls i elevrummen under hyrestiden:

  • Säng med madrass
  • Sänglampa
  • Sängbord
  • Skrivbord 
  • Arbetsbelysning 
  • Stol
  • Bokhylla 

Flyttning av inventarier ovan ska godkännas av internatföreståndare.

Elevrum hyrs av dig som är elev för ett helt läsår. Byte av rum eller överlåtelse av rätt att nyttja rum kan endast ske efter medgivande av skolans internatföreståndare/husmor. I samband med att en hyresgäst flyttar sker en gemensam besiktning av representant för skolan och hyresgästen där ett besiktningsprotokoll skrivs.

Internatföreståndaren eller annan företrädare för skolan har rätt att löpande granska hygien och slitage i rummen tillsammans med hyresgästen eller med dennes medgivande. Det är inte tillåtet att ha inneboende på rummet.

Vid skada på inventarier under hyrestiden svarar hyresgästen för alla kostnader, vilket också gäller allmänna utrymmen som tvättstuga, kök och allrum. Om hyresgästen flyttar från elevhemmet under läsåret gäller en månads uppsägningstid.

Toalett och dusch finns i varje rum. Som hyresgäst har du tillgång till tvättstuga och gemensamt kök. Du ansvarar för städning av ditt rum och de gemensamma ytorna, köket samt sophanteringen.

Övning på instrument får endast ske i särskilt anvisade lokaler utanför elevhemmen. Uppsättning av anslag, tidningsurklipp, foton m.m. sker på anvisad plats.

Rökförbud gäller på elevhemmen. Djur får inte medtagas i skolans konferenslogi, internat eller allmänna lokaler.