Internatboende

Att bo på skolans internat innebär att du äter alla måltider vid skolan från måndag morgon till fredag lunch. Elevrum hyrs av dig som elev under ett läsår, höst- och vårtermin, och internatboendet innefattar även kostnader för samtliga måltider, måndag till fredag.

Priser för mat och boende

I priserna ingår rumshyra och måltider (måndag-torsdag serveras frukost, lunch och middag, på fredagar serveras frukost och lunch).

Rumstyp – Pris läsåret 2024/2025

Rummen som benämns som ”Litet rum” är på 17 m². De ligger i huvudbyggnaden, hus 11, med egen toalett och dusch, ett korridorboende i två plan. De små rummen har nya möbler sedan 2022, tillgång till dubbelt gemensamt kök på övre plan och tvättstuga i källarplan. Rummet hyrs möblerat och möblerna får inte flyttas ut ur rummet.

Rummen som benämns som ”Stort rum” är på 25 m², nya tapeter och golv 2022 och 2023, samt nya möbler. De ligger i hus 06 och har egen toalett och dusch samt litet pentry med eget kylskåp, diskbänk finns, ej matlagningsmöjlighet. Rummen är olika disponerade och bilderna visar ett exempel på hur ett rum kan se ut. Huset har tre trappuppgångar, likt ett lågt hyreshus i tre plan samt källarvåning. I varje trappuppgång finns sju rum samt gemensamt kök och sällskapsrum, med tvättstuga i källarplan. Rummet hyrs möblerat och möblerna får inte flyttas ut ur rummet.

Minitvåa för en person, 34 m² (med möjlighet att hyras av två personer, priset per person blir då kostnad för måltider och halva hyran för lägenheten). Har vardagsrum och separat sovrum, nya tapeter och golv 2022, nya möbler inköpta 2023. De ligger i hus 06 och har egen toalett och dusch samt litet pentry med eget kylskåp, diskbänk finns, ej matlagningsmöjlighet. Huset har en trappuppgång, likt ett lågt hyreshus i två plan samt källare. I trappuppgången finns sex rum varav två har separat sovrum, övriga fyra rummen är vanliga stora rum, se ovan. Här finns gemensamt kök och sällskapsrum, med tvättstuga i källarplan.

Enrumslägenhet för en person, 37 m² nyrenoverad 2023, nya möbler. Stort kök med trinett samt köksbord med fyra stolar. Rummet är möblerat med en säng 90 cm, sängbord, fåtölj och sidobord. Två förråd/garderober samt egen toalett och dusch. Ligger i markplan med egen ingång. Tvättstuga i porten bredvid. 

Tvårummare för två personer, 45 m² nyrenoverad 2023, nya möbler. Minimalt men fullt utrustat kök med barbord vid fönstret. Vardagsrum med parkettgolv, två soffor, sideboard/bokhyllor, matbord med fyra stolar samt fransk balkong. Sovrum med två 90 cm sängar och tre garderober. Egen toalett och dusch, två förråd. Ligger en trappa upp med egen ingång. Tvättstuga i porten bredvid. 
 
*Priset utgår från att två personer delar bostad. I priset per person ingår måltider och halva hyran för lägenheten.

Fakturering av mat och boende

Fakturering av mat och boende sker månadsvis med 30 dagars betalningsvillkor. Fakturabeloppet kan variera något beroende på hur många dagar det är i månaden som fakturan avser. Du behöver inte betala för mat vid fastlagda lov, resor till timlärare och vid musiksökningar. 

Bra att veta  

  • Rummen hyrs ut läsårsvis, från skolstart till skolavslutning och det är skolans elever som kan hyra rum på internatet.Toalett och dusch finns i varje rum. Som hyresgäst har du tillgång till tvättstuga och gemensamt kök. Du ansvarar för städning av ditt rum och de gemensamma ytorna, köket samt sophanteringen.
  • Alla rum är möblerade med säng med madrass, sänglampa, sängbord, skrivbord, arbetsbelysning, stol och bokhylla. Rummen hyrs möblerat och möblerna får inte flyttas ut ur rummet.  
  • Byte av rum eller överlåtelse av rätt att nyttja rum kan endast ske efter medgivande av skolans servicechef. I samband med att en hyresgäst flyttar ut sker en gemensam besiktning av representant för skolan och hyresgästen där ett besiktningsprotokoll skrivs.
  • Servicechefen och annan företrädare för skolan har rätt att löpande granska hygien och slitage i rummen tillsammans med hyresgästen eller med dennes medgivande. Det är inte tillåtet att ha inneboende på rummet.
  • Vid skada på inventarier under hyrestiden svarar hyresgästen för alla kostnader, vilket också gäller allmänna utrymmen som tvättstuga, kök och allrum. Om hyresgästen flyttar från elevhemmet under läsåret gäller en månads uppsägningstid.
  • Övning på instrument sker i särskilda övningsrum, ej på internatet.
  • Det är inte tillåtet att sätta upp tavlor, affischer eller liknande på väggarna. Utsmyckning av rummet sker på redan monterade tavellister.
  • Skolan är drogfri och rökförbud gäller på internatet och i skolans övriga lokaler. Inga djur är tillåtna på internatet.

Frågor och svar

Man måste vara inskriven på skolan. Eftersom det finns ett begränsat antal internatrum prioriteras långväga sökanden. Boende inom pendlingsavstånd på en timme får hyra i mån av plats efter 1 september.

Efter att antagningarna är gjorda skickas en länk ut till deltagare som tackat ja till kurser med riksintag. Erbjudandet brukar komma under andra halvan av maj. Gör din ansökan så snart du kan när länken skickas ut, rummen fördelas i turordning efter hur ansökningarna inkommit.

Ansökningar som inkommit innan midsommarveckan behandlas innan skolans sommarstängning, senare inkomna ansökningar behandlas i augusti. Besked skickas ut löpande via mail. 

Rummen fördelas i turordning efter hur ansökningarna inkommit. Långväga sökanden prioriteras, boende inom en timmes pendlingsavstånd får hyra rum efter 1 september, i mån av plats.

Nej, antalet rum av varje rumstyp är begränsat. När en rumstyp blir fullbokad erbjuds en annan typ av rum i mån av plats. Ett kösystem finns och när ett rum blir ledigt erbjuds det till den som är först i kö. Ansökan i god tid ökar möjligheten att få sitt förstahandsval.

Nej, det finns ett begränsat antal rum. Man måsta ansöka om boende, och en tidig ansökan ökar chanserna att få plats på internatet.

Då får man köa för ett rum av önskad rumstyp och chanserna ökar om man kan tänka sig flera olika, t. ex. både stort och litet rum. I början av höstterminen brukar det ofta bli en del omflyttningar och av dem som ansökt i god tid brukar de flesta få den önskade typen av rum inom några veckor.

Hyreskontraktet skrivs för hela läsåret fram till skolavslutningen. Ingen bor kvar under sommaren, om man ska studera vid skolan ytterligare ett läsår görs ny ansökan.

Det finns inget sista datum, när länken till ansökan skickas ut öppnas ansökningen och en tidig ansökan ökar chansen att få ett rum. Därefter fördelas rummen i mån av plats. För att ansökan ska behandlas innan skolan stänger för sommaren, ansök före det datum som anges i utsänd information. Senare inkomna ansökningar behandlas i augusti. 

Rummen hyrs möblerade med säng, sängbord, skrivbord, stol, fåtölj, sidobord och bokhylla med dörrar. Alla rum och lägenheter har egen toalett och dusch, tillgång till gemensamt elevkök samt helpension med frukost, lunch och middag från måndag morgon till fredag lunch, undantaget röda dagar och skollov. Under helgerna lagar man själv sin mat i elevköken. Tillgång till tvättstuga och bastu.

Nej, på internatet bor man alltid med helpension, frukost, lunch och middag från måndag morgon till fredag lunch, undantaget röda dagar och skollov. Under helgerna lagar man själv sin mat i elevköken.