Foto: Höstig vy över sjön Vågen.

Om skolan

Bollnäs folkhögskola har ett brett urval av utbildningsmöjligheter och är belägen i vacker hälsingemiljö. Här präglas studier och fritid av gemenskap och god anda i kombination med resurser som garanterar det senaste i fråga om såväl utbildning som utrustning.

Natursköna och vackra omgivningar

Bollnäs folkhögskola ligger vid Ljusnans strand med naturen nära inpå och stadskärnan inom bekvämt promenadavstånd . Ljusnan passerar genom Bollnäs och omgärdar folkhögskolan med ett av Sveriges renaste vatten.Sommartid kan du svalka dig med ett härligt dopp endast några meter från skolan eller rent av prova på att fiska.

I denna stimulerande miljö erbjuds också eleverna individuellt boende, med moderna rum med god standard.

Baldursalen

Skolans givna mötesplats, en magnifik och storslagen byggnad. Baldursalen fungerar som café, samlingslokal, konsert- och konferenslokal. Baldursalen har liknats vid ett nav kring vilket mycket av skolans aktiviteter kretsar. Här hålls även den årliga avslutningsceremonin. Aulan har en inredning i mjuka färgtoner och bekväma sittplatser. I Baldursalen finns även en modern AV-anläggning och en avancerad ljudanläggning.Gymnastiksalen

Gymnastiksalen, med en yta av 17x22 meter, bjuder förutom på den traditionella utrustningen också på ett stycke kultur. Salens ena långvägg pryds av en monumentalmålning "Nordens Apollon" målad av Hälsingekonstnären Bertil Damm.

Ytterligare en våning ner, under gymnastiksalen, finns en välutrustad gymanläggning.