It-tekniker, utbildning Bollnäs folkhögksola

IT-tekniker

IT-tekniker är efterfrågade på arbetsmarknaden och du har därmed stora möjligheter till jobb! Yrket är brett och arbetsuppgifterna kan till exempel handla om att underhålla servrar, infrastruktur och applikationer och att sköta den dagliga driften av informations- och kommunikationssystem, kringutrustning, maskinvara, programvara och annan datorutrustning för att identifiera och förebygga fel och driftstörningar. I rollen är man expert på datorer och behöver vara bra på att lösa problem.

Kurstid: 14 mars – 10 juni 2022

Plats: Kursen är förlagd till Sandbacka Science Park, Spångvägen 10, Sandviken.

Om utbildningen

Utbildningen är på heltid 100 % och ges i format om tre månader vilket är internationell standard.

Du studerar tre dagar per vecka, måndag till onsdag, på Sandbacka Park. Två dagar i veckan, torsdag och fredag, är det självstudier som du kan sköta hemifrån.

Utbildningen ges på engelska eftersom språket används professionellt inom yrkesområdet.

Utrustning som krävs är egen dator.

Slutprov på utbildningen är ett test som heter CompTIA Server + certifikat. Det är en internationell certifiering som validerar de praktiska färdigheterna hos IT-tekniker som installerar, hanterar och felsöker servrar i datacenter samt i lokala miljöer och hybridmiljöer. Ett prov ingår i kursen (det kostar normalt ca 3000 kr). Om du inte klarar provet första gången har du möjlighet att inom ett år göra testet igen. Då betalar du själv och priset är rabatterad med 25 %.

Antagningsvillkor

Från och med det år du fyller 18 år eller senare har du har du möjlighet att skicka in din ansökan. Dina förkunskaper är att du har datorvana, som du till exempel fått genom att spela datorspel. Du behöver också kunna tala, förstå och läsa på engelska på en nivå motsvarande engelska 5.

Ansökan och antagningsprov

Antagningsprov sker den 14 och 15 februari på Sandbacka Park. Antagningsprovet består av ett skriftligt test av dina IT-kunskaper och tar ca en timme att göra.

Urvalsprocessen går till så att sökande rangordnas efter provresultat. Lottning tillämpas vid behov, om det finns fler sökande med lika provresultat än antalet tillgängliga platser.

Vecka 8 får du meddelande om du antagits till kursen.

Studiemedel

Du kan söka studiemedel från CSN. Studiestöd för denna kurs ges på gymnasienivå.

För information kontakta

Lotta Skärberg
0278-389 05
076-141 70 75
evalotta.skarberg@regiongavleborg.se

Kursadministratör
Jenny Öhrvall
0278-389 03
jenny.ohrvall@regiongavleborg.se