Konstskolan i Gävle intar Bollnäs Konsthall

Med utställningen ”KB” startar ett nytt samarbete mellan konstskolan och Bollnäs Konsthall. På lördag är det vernissage och utställande konstnärer är tre tidigare elever vid konstskolan: Miriam Vikman, Madeleine Hansen och Henrik Jonsson.

Utställningen ”KB” är den första utställningen i vad man vill ska bli en återkommande serie av utställningar där Konstskolan i Gävle och Bollnäs Konsthall gör gemensam sak. I den första utställningen, som startar den 26 november, är det de tidigare eleverna Madeleine Hansen, Henrik Jonsson och Miriam Vikman som ställer ut. Konstnärerna representerar tre helt olika processer som var och för sig redan har uppnått mycket stark konstnärlig höjd. I utställningen figurerar storformatsmåleri, assemblage och konceptuell skulptur ihop i en dynamisk och oväntad helhet.

– Vi hoppas att de här gemensamt producerade utställningarna, allteftersom, kommer att sprida kunskap om den fantastiska konstutbildning som vi har i länet. Men också om de konstnärskap som finns här, eller som härstammar härifrån, säger Carl-Johan Freerks, konsthallsintendent på Bollnäs Konsthall.

Utställningen pågår den 26 november-17 december 2016 och 10-20 januari 2017.

Vernissage den 26 november med följande program:

  • 11.00 - Huset och utställningen öppnar
  • 12.00 - Utställningen invigs av Carl-Johan Freerks
  • 13.00 - Jens Salander leder ett konstnärssamtal

Konstskolan i Gävle firar 50 år

Konstskolan i Gävle firar fem decennier av konstnärlig verksamhet, 1966-2016. Jubileet uppmärksammades tidigare i höst med utställningen ”Vad gör en konstskola” på konstcentrum i Gävle.

Nu fortsätter firandet på Konsthallen i Bollnäs, där tre före detta studenter visar sina verk. Jubileumsskriften ”Konstskolan i Gävle 50 år” sammanfattar konstskolans utveckling och betydelse för regionen. Sju före detta studenter berättar också om sin tid på skolan och vad den har betytt i deras fortsatta konstnärskap.

Mer information

www.regiongavleborg.se/konstskolan50ar