Ansökan

Ansökan 

Sök till Konstskolan i Gävle genom att fylla i en formell ansökan.

För att skolan ska behandla din ansökan måste du komplettera med arbetsprover. Om du skickar arbetsprover vill vi att du bifogar returporto och att du använder emballage som enkelt kan återanvändas så att de är lätt för oss att packa och returnera dem.

Du bör ha fyllt 18 år men det är möjligt att få dispens om du är yngre.

Årskurs 1

Under första året är skolans kurser fokuserade på att stifta bekantskap med skolans verkstäder och maskiner samt de olika material vi arbetar med. 

Det viktigaste är att våga prova nya förhållningssätt, att göra konst på nya sätt som man inte gjort tidigare.

Årskurs 2

I andra årskursen är kurserna mer inriktade på förhållningsätt och innehåll och under vårterminen erbjuds mycket tid till att utveckla sitt eget konstnärskap i egna projekt. 

Den andra årskursen avslutas med en utställning som visas på Gävle Konstcentrum. Du kan söka direkt till det andra året om du redan studerat på en likvärdig utbildning sedan tidigare. Med likvärdig utbildning menas inte gymnasieutbildningar.

Årskurs 3

Skolan erbjuder ett begränsat antal platser för ett tredje år som i princip är ett självstudieår med mycket eget arbete med regelbunden handledning. 

Blir man antagen till detta studieår förväntas man vara mycket självgående. Året avslutas med en gemensam utställning på Sandvikens konsthall.

Arbetsprover

Vi vill ha 6 kartongark cirka 70 x 100 cm med arbetsprover. På dessa får du klistra upp så många bilder av dina arbeten som får plats. Vi tycker det är bäst med original men du kan ta med utskrifter eller foton. Vi vill helst att ungefär hälften av arbetena är teckningar. Utöver detta så kan du också skicka tredimensionella arbeten som skulpturer eller objekt. Är det stora, tunga eller bräckliga arbeten är det bättre att skicka foton. Fotografera i så fall gärna från lite olika vinklar och ange mått, material och gärna också när den är gjord.

  • 6 st 70x100 cm kartonger

En kartong räknas som ett arbetsprov. Arbetsproverna skall vara märkta med namn och adress.

Vill du ersätta en kartong med en större målning i liknande format så går det också bra, max 150x100. Så här kan en kartong se ut.

Exempel på arbetsprov

OBS! Skolan lämnar inga garantier för eventuella skador på inlämnade arbetsprover.

Digitala Arbetsprover

Vi tycker som sagt att det är bäst med original men du kan skicka digitala arbetsprover på CD, DVD eller USB-minne. Bilder bör vara i JPG och skickar du film bör den vara spelbar i VLC och helst inte överstiga 10 min.

Om du använder länken Webbansökan kan du också bifoga länk till eventuell hemsida, Dropbox, Google Drive, eller liknande.

Goda råd

Vi är väldigt tillåtande när det gäller arbetsprover och tittar på allt som lämnats in, men det är naturligtvis bra om du följer instruktionerna så långt det är möjligt. För att få ett bra underlag för vårt antagningsbeslut är det bättre för oss om du lämnar in maximalt antal arbetsprover mot att lämna färre.

Du ska inte känna att du ska göra dig till utan lämna in prov på det du gillar att göra och som är representativt för ditt sätt att arbeta.

Är det något problem, hör av dig så försöker vi lösa det på något sätt. Vi är angelägna att få in din ansökan.

Sista dag för ansökan och inlämning
av arbetsprover 2020

Inlämning av arbetsprover sker under två dagar, måndag 3 juni och tisdag 4 juni mellan 9.00-16.00 (Stängt för lunch 12.00-13.00). Skickar du arbetsprover med post vill vi ha dem senast tisdag 4 juni. Arbetsprover hämtas måndag 10 juni - tisdag 11 juni.

Adress

Besöks- och leveransadress:
Konstskolan i Gävle
Kungsbäcksvägen 32
802 67 Gävle

Postadress:
Konstskolan i Gävle
Box 857
801 31 Gävle

Läsårsdata

Kurstider läsåret 2019-2020
Höstterminen 19 augusti - 20 december 2019
Vårterminen 7 januari - 29 maj 2020

Kurstider läsåret 2020-2021
Höstterminen 17 augusti – 18 december 2020
Vårterminen 11 januari – 4 juni 2021

För frågor och information kontakta

Linjeansvarig: Jens Salander, 026-15 80 41, jens.salander@regiongavleborg.se 
Vaktmästare: Stefan Storm, 026-15 80 40, stefan.andersen.storm@regiongavleborg.se

Expedition, Bollnäs folkhögskola, 0278-389 03