Lisa Björänge

Lisa Björänge beskrivs som en av de mest uttrycksfulla av alla de många unga jazzvokalister som har kommit fram i landet.

Med röstomfång och trivsam yvighet, betydande dynamik och fantasi ångar Lisa Björänge genom en jazzig blandskog.

Lisa är uppvuxen i Sandviken där hon i tidig ålder började sjunga i olika konstellationer på den lokala kulturskolan.

Några år senare föll Lisa för jazzen och började studera på Gävle jazzgymnasium för att sedan fortsätta sina jazzstudier på Skurups folkhögskola i Skåne. 2005 flyttade Lisa till Stockholm för att jobba som musiker och sångpedagog, något hon gör än i dag – och trivs väldigt bra med!

Lisa har hunnit med två skivor med sin egen kvintett, Lisa Björänge Quintet, och planerar nu inför den tredje. Bandet bildades 2008 och har sedan dess hunnit med flera turnéer i Sverige samt i övriga Europa, bland annat Tyskland och Polen. Lisa sjunger även i föreställningen "Var blev ni av eller en svensk hund har inga ränder" en revy baserad på Hasse & Tages låtskatt, och körar bakom olika svenska artister.

Hon har genom åren samarbetat med musiker som Bengan Janson, Per "Texas" Johansson, Lisa Rydberg, Jon Fält, Fabian Kallerdahl, Pär-Ola Landin, Klas Toresson, Fredrik Ljungkvist, Mattias Windemo, Sandviken Big Band, Niklas Barnö, Gösta Rundquist, Kristin Amparo, Anna Karenina, Anna Ahnlund, Jonas Östholm med flera.

Lisa har jobbat som pedagog i många år. Hon brinner för att hjälpa eleverna att hitta sina egna uttryck och att få dem att våga kasta sig ut och prova nya saker.

Lisa Björänge Quintet

Live at Fasching 2015

Go Away-teaser

Live at Lilla Hotellbaren 2015 

SOS-teaser