Pennspetsen - distans

Pennspetsen är för dig som har ett påbörjat skönlitterärt projekt och vill förverkliga det. Du tilldelas en handledare som hjälper dig att utveckla ditt manus med sikte mot möjlig utgivning. Ditt manus kan vara en roman, en novellsamling eller en ungdomsbok.

En onsdag i månaden träffar du läraren och gruppen på skolan. Då samtalar vi om texter och böcker och diskuterar hur det går med det egna projektet. Vi delar med oss av tips och tankar som kan föra skrivandet framåt. När ditt manus börjar bli färdigt ger vi dig verktygen för att sälja in ditt manus till förlag.

Du träffar din handledare en gång under hösten och en under våren för att diskutera ditt manus. Naturligtvis får du vägledning även däremellan, om du behöver.

Handledare på pennspetsen

Maria Lang
Maria Lang är utbildad folkhögskollärare och har läst litteraturvetenskap (vuxenlitteratur, barn- och ungdomslitteratur och fantasy), kreativt skrivande och svenska. Utöver detta har hon vidareutbildat sig inom bland annat kortfilmsmanus. Hon är kursansvarig på skrivarlinjen och arbetar som lärare på skrivarlinjens utbildningar.

Kerstin Svevar
Kerstin Svevar är skönlitterär författare, läroboksförfattare och har tidigare arbetat som lärare vid skrivarlinjen, Bollnäs folkhögskola. Hon har också jobbat på grundskola, gymnasium, komvux och högskola (kreativt skrivande).

Katja Timgren
Katja Timgren debuterade 2004 med ungdomsromanen "Det jag inte säger" som belönades med priset Slangbellan för årets bästa barn- eller ungdomsdebut. 2009 kom hennes andra roman "Ingenting har hänt" som riktar sig till en vuxen publik. Katja är utbildad skrivpedagog.

Frida Hallberg
Frida Hallberg är författare och förläggare. Hon debuterade 2014 efter flera år på skrivarlinjen på Bollnäs folkhögskola. Hon skriver magisk litteratur för vuxna, driver Fåglar förlag och är utbildad förlagsredaktör.

Ansökan

Ansökan görs via webben och ska innehålla följande:

  • fullständigt ifylld ansökan med referenser
  • eventuella gymnasiebetyg
  • eventuella andra senare betyg
  • brev där du berättar om ditt skrivande, din skrivarbakgrund och varför du söker
  • fem sidor egen skönlitterär text samt synopsis och beskrivning av skrivprojektet.

Från och med det år du fyller 18 år eller senare har du möjlighet att skicka in din ansökan. 

Om du saknar fullständigt personnummer eller om du har skyddad identitet behöver du kontakta kursadministratören för hjälp med din ansökan.

Kursplats

Bollnäs folkhögskola
Skolallén 10
821 41 Bollnäs

För information kontakta

Lärare och kursansvarig 
Maria Lang
maria.lang@regiongavleborg.se
0278-389 22, 073-059 67 10

Kursadministratör
Jenny Öhrvall
0278-389 03
jenny.ohrvall@regiongavleborg.se