Arbetsterapeut till Sandviken Norra Din HC

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Sandviken Norra Din hälsocentral är en av regionens större hälsocentraler med cirka 11000 listade patienter. Vi är drygt 50 medarbetare som arbetar inom olika professioner men tillsammans för att främja, förebygga och uppnå god hälsa hos våra invånare i västra Gästrikland. Vi är en utbildningscentral med fokus på kompetensutveckling och möjlighet till handledning och mentorskap.

Arbetsterapeuterna hos oss har kommit långt i samverkan mellan hälsocentralerna och i samarbetet med kommunen.

Är du intresserad av kognition och den arbetsterapeutiska delen vid minnesutredningar i basala demensutredningar? Vill du dessutom vara med och utveckla arbetet på vår hälsocentral?

Varmt välkommen att bli en del av vår familjära och välbemannade personalstyrka på Sandviken Norra Din HC!

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut hos oss ingår du i vår breda personalstyrka som består av familjeläkare, ST/AT-läkare, distriktssköterskor/sjuksköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och vårt psykosociala team. Du har varierande arbetsuppgifter som kräver att du på egen hand prioriterar din arbetsdag. Vi arbetar också tvärprofessionellt och för hembesök har vi ett eget team bestående av arbetsterapeut, fysioterapeut och distriktssköterska som tillsammans samarbetar för att ge våra patienter en god och nära vård i hemmet. Dessutom ingår du i ett nätverk med tio andra arbetsterapeuter i verksamhetsområdet. Vi möts regelbundet för diskussioner, samverkar vid ledigheter och är ett nära stöd i vardagen.

Som arbetsterapeut hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• kognitiva funktions- och aktivitetsbedömningar, samt minnesutredningar som en del i basal demensutredning
• bedömningar, förskrivningar, utprovningar och uppföljningar enligt förskrivningsprocessen
• rådgivning till patient och anhörig
• förebyggande arbete, kompenseterande arbete i aktivitetshöjande syfte
• dagrehabiliteringen.

Hos oss får du
• arbeta dagtid måndag till fredag med flexibla arbetstider
• tillgång till bil
• möjlighet att träna på personalgym som personal från oss och ambulansen delar
• en god introduktion med tillgång till handledare som introducerar dig i det praktiska arbetet
• en mentor som via vårt mentorskapsprogram ger dig möjlighet att utvecklas i din profession, bygga en stark yrkesidentitet och inspirera till kompetens- och professionsutveckling.

Vi är mån om dig som medarbetare och arbetar därför aktivt med riktade friskvårdsinsatser för att främja en hälsosam livsstil. Läs mer om våra förmåner på Region Gävleborgs hemsida!
https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/


Kvalifikationer

Vi söker dig som uppskattar samarbetet med kollegor och som är bra på lyssna, kommunicera och framföra budskap på ett lättillgängligt sätt för patienten. Vi ser också gärna att du är flexibel, gillar att lösa problem och hitta lösningar till utmaningar du ställs inför i rollen. Vidare är det viktigt att du har förmåga att driva det största arbetet på egen hand och på ett strukturerat sätt planera dina dagar.

I rollen som arbetsterapeut ska du
• vara legitimerad arbetsterapeut
• inneha giltigt B-körkort.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som arbetsterapeut inom primärvård, kommunal vård och/eller slutenvård.

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/824

Senaste ansökningsdatum: 2024-05-05 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Sam Staxäng, vårdenhetschef
Tel: 026-27 83 23
Email: sam.staxang@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Jenny Zackrisson, Sveriges arbetsterapeuter
Tel: 073-051 67 20
Email: jenny.zackrisson@regiongavleborg.se