Sjuksköterska till HIA/hjärtavdelningen med rotation mot AK- mottagningen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Hjärtavdelningen/hjärtintensivvårdsavdelningen (HIA) och AK- mottagningen på Hudiksvall sjukhus är en del av verksamhetsområde kardiologi inom division medicin-psykiatri. Enheten har ett samarbete med kardiologiskt interventionscenter i Gävle, hjärtmottagningen och fysiologiska laboratoriet i Hudiksvall.

Arbetsuppgifter

Rotationstjänsten innebär att din tjänstetid fördelas 50/50 mellan hjärtavdelningen och AK- mottagningen varje vecka. I ditt arbete på avdelningen ingår treskiftarbete och helgtjänstgöring (reducerat antal helgpass för att möjliggöra rotation). Du kommer att introduceras på en enhet i taget det vill sälla att introduktionen är på 100% på respektive enhet, detta kommer innebära att introduktionstiden blir något längre.

HIA/hjärtavdelningen
På avdelning vi har 22 vårdplatser och vårdar patienter med olika typer av medicinska sjukdomar, hjärtsjukdomar som kärlkramp, hjärtinfarkt, hjärtsvikt, arytmier och eftervård vid olika typer av hjärtoperationer. Vi arbetar kontinuerligt med förbättringar och patientsäkerhet. På avdelningen finns möjlighet till kontinuerlig telemetriövervakning och ischemiövervakning på våra akutsalar.

Som nyanställd sjuksköterska på HIA/hjärtavdelningen kommer du bland annat att arbeta
• på eftervården där patienter med olika typer av medicinska sjukdomar/hjärtsjukdomar vårdas med patienter som övervakas med telemetri.

När du blivit mer van som sjuksköterska blir du introducerad på akutsalarna på HIA.

AK- mottagning
Som sjuksköterska på AK-mottagningen doserar du antikoagulantia till aktuella patienter via doseringssystemet Journalia. Vi har även ett nära arbete med bland annat hjärtmottagningen, tandläkare, distriktssköterskor mfl kring dessa patienter.

Som Sjuksköterska hos oss kommer du bland annat att arbeta med
• dosering och uppföljning
• daglig telefonrådgivning i TeleQ
• planering inför operation och elkonvertering.

Hos oss får du
• en generös introduktion för att du ska känna dig hemma på din nya arbetsplats
• möjligheter till utbildning och andra arbetsuppgifter allt eftersom du blir mer och mer erfaren
• arbeta självständigt på AK- mottagningen.

För dig som brinner för utbildning finns en handledarutbildning på Högskolan i Gävle. Efter några år hos oss finns det möjlighet att utbilda dig på magisternivå inom kardiologi. Region Gävleborg erbjuder också utbildningstjänster för specialistsjuksköterskor. Utbildningstjänsten innebär att du studerar med full betalning.

Läs mer om våra förmåner: https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/jobba-i-region-gavleborg/dina-formaner/

Kvalifikationer

Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete med denna rotationstjänst då du får arbeta både med den akuta och den planerade verksamheten. Vi söker dig som har god initiativförmåga, är trygg i din yrkesroll samt att du kan fatta egna beslut inom dina ramar och kompetensområde.

I rollen som sjuksköterska ska du
• vara legitimerad sjuksköterska
• ha arbetat som sjuksköterska i minst 2 år.

För den här tjänsten är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av hjärtsjukvård, men inte ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Sök tjänsten

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal platser: 1

Ansökan

Arbetgivarens referensnummer: RS 2024/915

Senaste ansökningsdatum: 2024-04-30 23:59:59

Övrigt

Kontaktperson(er)

Anna-Karin Kruse
Tel: 0650-926 29
Email: anna-karin.kruse@regiongavleborg.se

Linnéa Mangseth
Tel: 0650-290 36
Email: linnea.mangseth@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Susanne Falk
Email: susanne.i.falk@vardforbundet.se