BOLLNÄS 2023-08-23


Fotografering personal på Bollnäs Sjukhus.

I bild: Daniel Espes – Läkare 

Foto: Nils Petter Nilsson

Är du konsult inom hälso- och sjukvården? Utvecklas hos oss istället.

Arbetar du som hyrsjuksköterska eller hyrläkare idag, men är nyfiken på att ta en anställning i Region Gävleborg? Hos oss kan du bredda din kompetens och bygga en långsiktig karriär.

Vårt mål är att bemanna våra arbetsplatser med egna medarbetare. När du är på en arbetsplats under en längre tid lär du känna dina kollegor och patientgrupper. Då finns också förutsättningarna att involveras, utvecklas och möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling. Det gynnar både dig som medarbetare och våra patienter.

Det får du som anställd i Region Gävleborg

Hos oss kan du känna dig trygg med att:

  • Du får en stabil och säker arbetsplats.
  • Du får en trygg anställning, bra arbetsvillkor genom kollektivavtal och bra villkor om lön, anställningsform, arbetstider och pension. Exempelvis betalar Region Gävleborg varje år in pengar motsvarande en viss del av din lön till en pensionsförsäkring för dig. Du kan själv välja var pengarna placeras.
  • Du får goda möjligheter att utvecklas, lära mer och bygga upp en långsiktig karriär. Vi har ett stort utbud av utbildningsmöjligheter som du kan ta del av.
  • Du får ett hållbart arbetsliv och vår ambition är att du ska få en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du flera förmåner, till exempel erbjuds du möjlighet att växla det ekonomiska semesterdagarstillägget till ledig tid. 
  • Du blir en del i gänget och en viktig pusselbit i att ge en god och nära vård till våra patienter. 
  • Du får tillsammans med engagerade kollegor vara med och påverka och bidra till utvecklingen av framtidens hälso- och sjukvård. 

Läs mer om vad vi kan erbjuda dig som anställd hos oss längre ner på sidan eller på Dina förmåner.

Välkommen till oss och bli en del av Gävleborgskraften, bli en av oss!

Nyfiken på att veta mer? Hör av dig.

Vi erbjuder personliga samtal där du kan ställa dina frågor och ta reda på mer. Kanske är du nyfiken på vad en anställning hos oss innebär? Kanske intresserar du dig för en specifik avdelning eller våra förmåner? Skicka ett mejl till rekryteringsteamet@regiongavleborg.se, ange dina kontaktuppgifter och berätta vad du vill veta mer om.

lediga jobb hittar du även alla våra lediga tjänster.

Det här erbjuder vi

Som anställd i Region Gävleborg får du bra arbetsvillkor genom kollektivavtal med villkor vad gäller lön, anställningsform, arbetstider, pensionsavsättning, semester och mycket annat.

Du som anställs hos oss har rätt till heltid och kan erbjudas den sysselsättningsgrad du önskar.

För att du ska ha möjlighet till återhämtning erbjuder vi arbetstidsförkortning. Det innebär att du som arbetar på nattarbetsavtal i hälso- och sjukvården arbetar färre timmar med bibehållen lön.

Du som är undersköterska eller sjuksköterska och arbetar obekväm tid under helger får 30 procents högre ersättning än den du redan har enligt det centrala kollektivavtalet.

Vår ambition är att du ska kunna välja de förmåner som ger dig en bra balans mellan arbete och fritid.

Alla medarbetare hos oss har minst 25 semesterdagar. Utöver det kan du som vill växla den ekonomiska ersättningen semesterdagstillägget mot upp till sex extra dagars ledig tid.

Om du som medarbetare hos oss med full semesterrätt kan tänka dig att flytta semesterdagar utanför perioden juni-augusti belönar vi dig med en särskild ersättning för det.

Du kan läsa i kollektivavtalet Allmänna bestämmelser (AB) hos SKR om olika ledigheter med bibehållen lön:

  • Besök på MVC vid två tillfällen
  • Akuta läkarbesök
  • Närståendes bortgång, begravning, gravsättning och bouppteckning
  • Blodgivning på våra blodcentraler under arbetstid

Som medarbetare får du minst fem utvecklingsdagar per år som du och din chef planerar tillsammans.

Vill du forska så finns goda möjligheter till det.

När du har ett års anställningstid eller mer som hälso- och sjukvårdspersonal i Region Gävleborg kan du söka en utbildningstjänst hos oss. Det innebär att du får möjlighet att vidareutbilda dig inom prioriterade inriktningar för specialistsjuksköterskor.

Läs mer om karriär och utveckling

Alla medarbetare inom Region Gävleborg omfattas av avtalsförsäkringar och vid sjukdom får du sjuklön enligt avtal.

Där det blir ett lönebortfall på grund av Försäkringskassans ersättningstak täcker vi upp, så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är sjukskriven och när du jobbar.

Om du blir skadad hjälper vi dig genom AFA Försäkring. För mer information, se www.forsakradviajobbet.se.

När du får barn kan du få föräldrapenningtillägg om din anställning varat i minst 180 dagar.

Där det blir ett lönebortfall på grund av Försäkringskassans ersättningstak täcker vi upp, så att det inte blir så stor skillnad mellan vad du får när du är föräldraledig och när du jobbar.

Läs mer om föräldraledighet

Varje år betalar Region Gävleborg in pengar motsvarande en viss del av din lön till en pensionsförsäkring för dig. Du kan själv välja var pengarna placeras.

Hos oss finns möjlighet att löneväxla till ett extra pensionssparande.

För din hälsa och ditt välbefinnande erbjuder vi dig friskvårdsbidrag på 3 500 kronor, företagshälsovård och flera andra förmåner.

Läs mer om friskvård och hälsa