Visste du att lodjuret är Hälsinglands landskapsdjur?

Kommunernas information

Gävleborgs län består av landskapen Gästrikland och Hälsingland. I Gävleborg finns goda möjligheter till en rik fritid och bra boende.

Bo på landet, i skogen, vid havet eller i stan

Det finns tio kommuner i länet, alla med sin charm och sina fördelar. Därför kan du välja att bo precis där det passar dig, dina behov och drömmar. Läs mer nedan på varje kommuns webbplats om olika möjligheter till boende. 

Bollnäs

Bollnäs ligger i södra Hälsingland. I Bollnäs finns vildmarken alltid runt hörnet, med vandringsleder, sjöar och berg. I Bollnäs spelas bandy på elitnivå. Läs mer om Bollnäs på Bollnäs kommuns webbplats.

Gävle

Gävle är den största staden i Gävleborgs län. Gävle ligger vid havet. Inom några mils radie finns bland annat Ockelbo med Wij Trädgårdar, Mackmyra Whisky och Furuviksparken. Läs mer om Gävle på Gävle kommuns webbplats.

Hofors

Hofors kommun ligger i Gästrikland och är till ytan en liten kommun, vilket innebär att det är nära till allt - skola, barnomsorg, affärer, vård, omsorg och fritid. Kommunen kan erbjuda både landsbygd och centralort för boende. I kommunen finns rika möjligheter till fritids- och kulturliv. Kommuninvånarna erbjuds en bred och kvalitetsmässig kommunal service. Läs mer om Hofors på Hofors kommuns webbplats

Hudiksvall

Hudiksvall ligger i norra Hälsingland. Hälsingland bjuder på skogar, berg, dalar och hav. I Hälsingland kan du verkligen uppleva naturen. Här kan du se lodjur, både vilda och på Järvzoo. Läs mer om Hudiksvall på Till Hudiksvall och  Hudiksvalls kommuns webbplats.

Ljusdal

Ljusdals kommun ligger i norra Hälsingland. Närheten till skog och natur är en naturlig del i ortsbornas vardag. Ljusdal kännetecknas av blå berg, ren luft och storslagen, variationsrik och lättillgänglig natur. Här finns ett stort antal fritids- och idrottsanläggningar och ett omfattande förenings- och kulturliv. Läs mer om Ljusdals kommun på Ljusdals kommuns webbplats.

Nordanstig

Nära sveriges mittpunkt, i norra Hälsingland, ligger Nordanstigs kommun. Här finner du hav och höga inland av nästan fjällkaraktär - en natur vi är ensamma om. Kommunen erbjuder stora möjligheter till rekreation och fritidsaktiviteter. Läs mer om Nordanstig på Nordanstigs kommuns webbplats.

Ockelbo

Ockelbo kommun ligger i Gästrikland och är en av landets minsta kommuner. En offensiv landsbygdskommun där du erbjuds service och utbud som i den stora kommunen, mycket tack vare närhet och goda kommunikationer. Här i Ockelbo finns mycket friditsaktiviteter bland annat Wij trädgårdar, Älgparken i Mo och Vildmarksgalleriet. Läs mer om Ockelbo på Ockelbo kommuns webbplats.

Ovanåker

Ovanåkers kommun ligger i Hälsinglad och här finns ett rikt förenings- och kulturliv. Närheten till skog och natur är en naturlig del i vardagen. I kommunen finns flera skidspår, fritidsanläggningar, badhus och badplatser, golfbana och naturligtvis vår inomhusarena för bland annat bandy, Svenska Fönster Arena Edsbyn. Läs mer om Ovanåker på Ovanåkers kommuns webbplats.  

Sandviken

Sandvikens kommun ligger i Gästrikland och har en riklig varierad naturmiljö präglad av både berg, grusåsar och Dalälven. Det går också att åka utför i Kungsberget och längdskidåkning i Högbo som är några exempel på aktiviteter. Läs mer om Sandviken på Sandvikens kommuns webbplats

Söderhamn

Söderhamn är en kustkommun i Hälsingland. Söderhamn har mycket fint att erbjuda, här finns allt från den vackra skärgården med över 500 öar till de djupa skogarna och de blånande bergen. Läs mer om Söderhamn på Söderhamns kommuns webbplats  

Region Gävleborg som arbetsgivare

Om att jobba hos oss inom Region Gävleborg.