Gävleborgs ungdomsorkestrar firar 50 år

Gävleborgs Ungdoms Big Band (GUBB) och Gävleborgs Ungdoms Folkband (GUF) är stolta att under sommaren fira 30- och 20-årsjubileum tillsammans med Er. GUBB kommer att hylla sitt jubileum med en konsert under Bangen jazz & bluesfestival i Sandviken. GUF uppträder bland annat under Delsbostämman i sommar.

Under sommaren ges tillfällen att tillsammans med GUBB och GUF fira dessa två orkestrar som varit förebilder för bildande av liknande ungdomsverksamheter runt om i landet.
GUBB och GUF är ett komplement till länets befintliga ensembler på kulturskolorna. Repertoaren är tänkt att vara på en något högre nivå än på Kulturskolorna och ungdomarna får prova på hur det är att arbeta i professionella sammanhang.

Många tidigare medlemmar har etablerat sig som frilansande musiker, pedagoger, kompositörer och arrangörer och verkar både nationellt och internationellt. Deras framgångar är ett bevis på GUBB och GUF:s betydelse som en plattform för unga musiker att utveckla sin lust och passion för musiken.

Lotta Hellsten och Magnus Holm Ek producenter på Kultur Gävleborg är glada över orkestrarnas bidrag till det svenska musiklivet och ser fram emot att fortsätta stödja unga musiker i länet.

- Vi är glada att från regionens håll kunna vara delaktiga och bidra med professionell kunskap i detta långsiktiga arbete som gör skillnad för ungdomars musicerande och en framtida publik, säger Lotta Hellsten och Magnus Holm Ek, producenter på Kultur Gävleborg.

Kontakt

Lotta Hellsten, producent GUBB, Kultur Gävleborg
ann-charlotte.hellsten@regiongavleborg.se, 070-516 59 57

Magnus Holm Ek, producent GUF, Kultur Gävleborg
magnus.holm.ek@regiongavleborg.se, 070-647 91 80