Foto projektår, distans heltid

Du har grundkunskaperna och idéer om ett fotoprojekt du vill genomföra! Under ett läsår arbetar du med ditt eget fotoprojekt. Du har varje vecka vägledning av en erfaren fotograf och kan inspireras och få feedback från övriga kursdeltagare.

Kursstart: 19 augusti 2024

Kurslängd: 19 augusti 2024-3 juni 2025

Studietakt: Heltid

Distanskurs: 6-8 obligatoriska träffar


Sex till åtta gånger under läsåret träffas man för att gå igenom projekten och för att lyssna till föreläsningar av fotografer. Det brukar då också finnas möjligheter att visa bilder och få kritik av föreläsarna. Vid träffarna brukar det finnas möjlighet att bo på skolans internat om man bokar rum i tid.

Eftersom kontakten mellan träffarna sker över Internet behöver du alltså ha tillgång till dator och Internetuppkoppling.

Läsåret avslutas med en större utställning där varje deltagares projekt finns representerat.

Tänk på att det projekt du söker med är något som du verkligen känner att du kan arbeta med ett helt läsår och att det du vill fotografera inte är starkt säsongsanknutet.

Kostnader

Undervisningen är kostnadsfri. Däremot betalar du själv det material du förbrukar, resor och eventuellt boende vid träffarna.

Antagningskrav

Minst ett års fotoutbildning eller motsvarande erfarenhet. Tillgång till Internetansluten dator.

Ansökan och arbetsprover

Du ska bifoga en beskrivning av det projekt du vill arbeta med och ett personligt brev, där du berättar om dig själv och varför du vill gå kursen.

Vi vill också ha en sammanhållen bildserie på tio bilder som du skickar per post till Forsa folkhögskola, Monvägen 4, 824 62 FORSA.

Om du önskar få tillbaka dina arbetsprover bifogar du ett adresserat och frankerat kuvert.

Kontakt