Meditation och dans för hälsa

Två härliga dagar i medveten närvaro, rörelseglädje och frihet från prestation.

Det här är en sommarkurs på Forsa folkhögskola. Tillsammans ska vi må bra och utforska kroppen och sinnena i stillhet och rörelse.

Innehåll

Zenmeditation – sittande i stillhet med fokus på hållning och kroppens processer.

Kin Hin – gående meditation med fokus på balans och kroppsmedvetenhet.

Compassion – stimulera din självmedkänsla genom mjuka rörelser i olika positioner.

Dans – du blir ledd i rörelser för glädje och energi, lugn och tillit, känslouttryck. Vi gör också fria övningar för ökad kroppskännedom och kreativa rörelser. När vi gör på nya sätt stimuleras fantasin.

I kursen ingår middag och ett kvällspass på torsdagen.

Om vädret tillåter kommer vi att ha några meditationspass utomhus.

Kursledare Anna-Lena Bertils, legitimerad fysioterapeut, lärare på Forsa folkhögskola.

Har du frågor om kursen
Anna-Lena Bertils
Kursledare och lärare på Forsa folkhögskola
anna.lena.bertils@regiongavleborg.se

För information om boende, mat, anmälan med mera
Britt-Marie Mood Broz
britt-marie.mood.broz@regiongavleborg.se

Kostnad

755 kr (inkluderar lunch plus för- och eftermiddagskaffe 2 dagar). För boende en natt med helpension blir kostnaden 1170 kr. En extra natt 415 kr (kvällsfika och frukost ingår).

Denna kurs kan kombineras med Samla kraft 22 – 24 juni 2019.