Distanskurs för personer med afasi

Välkommen att söka till Forsa folkhögskolas afasikurs på distans läsåret 2019–2020.

Afasikurs-distans (halvtidsstudier) har genomförts vid Forsa folkhögskola i två år. Skolan har beslutat att genomföra ytterligare en kurs läsåret 2019 - 2020.

Möjlighet att söka till årets kurs har de som har deltagit tidigare i Specialkurs för personer med afasi på Forsa folkhögskola, eller motsvarande, under minst ett läsår.

Om du har deltagit i en afasikurs, under minst ett läsår, på någon annan folkhögskola så kommer vi att kalla dig för en intervju.

Kursens målgrupp

Distanskursen är riktad till personer med afasi som vill arbeta med att bibehålla och utveckla sin kommunikationsförmåga. Deltagarna förväntas delta engagerat, bidra till gruppen, samt ha intresse och kapacitet att arbeta med hemuppgifter mellan träffarna.

Beskrivning av kursen

Kursen träffas nio fredagar under läsåret. Mellan träffarna arbetar deltagarna med hemuppgifter. Kursen innebär halvtidsstudier. Träffarna innehåller arbetspass med språkliga och fysiska övningar. Dessutom kan praktiska och skapande uppgifter förekomma, liksom musik, frågesport mm.

Ansökan till kursen

Det finns två sätt att söka till kursen:

Antagningskriterier

Kursen har 10 deltagarplatser. Om det finns fler sökande kommer nya sökande att prioriteras.
Kursen är en fortsättningskurs. Sökande ska ha deltagit minst ett läsår i Specialkurs för personer med afasi på Forsa folkhögskola, eller motsvarande.

Om urvalskriterierna ej kan skilja ut vilka som erbjuds att delta, kommer lottning att ske.

Urvalsprocess

1. Antagningskriterier ska vara uppfyllda.
  2. Om flera sökande uppfyller antagningskriterierna än antal tillgängliga platser tillämpas lottning.
  3. Alla reservplatser är numrerade
  4. Besked om antagning lämnas senast fyra veckor efter sista ansökningsdag.

Antagningsbesked

I slutet av augusti meddelas sökande om de erbjuds en plats på kursen.

Mer information?

Krister Enström