Att studera vid Forsa folkhögskola

Upptäck en skola där kreativitet, samarbete och personlig utveckling står i fokus. Belägen i Forsa utanför Hudiksvall, här får du chansen att studera tillsammans med andra i en trygg och trivsam miljö.

Vi är en skola som vilar på en hundraårig tradition av kunskap, bildning och kultur. Lusten att lära, eget ansvar och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i allt vi gör.

Hos oss finner du ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola men också för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom särskilda ämnen.

Om skolan

Folkhögskolan grundades år 1909 och har blivit tillbyggd och renoverad i flera omgångar. Forsa folkhögskola är stolt över att vara både miljö- och HBTQI-certifierade.

Praktisk information för dig som studerar här

Kurser och utbildningar

Vi erbjuder en rad olika utbildningar. Är du till exempel intresserad av fotografering, textila kurser eller behandlingspedagogik? Vill du läsa förberedande kurser för vidare studier? Studerar du med ett bestämt mål i sikte eller bara för att det ger dig stimulans och utveckling?

Läs mer om hela vårt utbud av kurser och utbildningar

Vad kan jag göra efter examen?

Beroende på vilken utbildning du vill läsa och dina personliga mål så finns det goda möjligheter till att dina studier leder till vidare studier på yrkeshögskola, högskola eller universitet, men även direkt till arbete. Läs mer om den utbildning du är intresserad av eller kontakta vår studie- och yrkesvägledare för mer information.

Studieformer

Hos oss hittar du utbildningar av olika sorter. Vissa är på heltid, vissa på deltid och några kan du läsa på distans. Gemensamt för dem alla är att vi lägger stor vikt vid att skapa gemenskap och god stämning på skolan. Därför innehåller alla kurser också gruppaktiviteter som är gemensamma för hela skolan till exempel temadagar och friluftsdagar.

Läs mer om plats- och distansundervisning på respektive utbildningssida

Distansundervisning med anledning av coronapandemin

Stöd under studietiden

Vi har ett stort fokus på tillgänglighet och att skolan ska vara öppen och mottaglig för alla.

Till exempel så är svenska som andra språk eller funktionsvariation inte ett hinder för studier vid våra utbildningar. Vi har stora möjligheter att anpassa studiegången efter dina individuella behov.

Läs mer om hur vi jobbar för tillgänglighet och extra stöd

Vill du veta mer?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar och du är välkommen att höra av dig till någon av oss som arbetar på skolan.

Kontaktuppgifter till personal