Sjukhuskyrkan i södra Hälsingland

Sjukhuskyrkan i södra Hälsingland är till för patienter, anhöriga och sjukhuspersonal. Vårt uppdrag är att vara medmänniskor som har tid att lyssna.

Du kan prata med oss om vad som helst. Vi har tystnadsplikt och för inga journaler.

Vi som arbetar inom sjukhuskyrkan i Bollnäs

Sture Rask, sjukhuspräst
Lennart Thorsell, sjukhuspastor

I regel finns någon av oss här måndag till fredag. På helgerna finns alltid någon beredskap.

Sjukhuskyrkan finns även på Svenska kyrkan i Bollnäs-Rengsjös webbsida.

 

Sjukhuskyrkans lokaler

Sjukhuskurkans lokaler finns till vänster i entréplanet på Bollnäs sjukhus. Där finns vår expedition, ett rum där du kan sitta och läsa eller låna böcker och vårt andaktsrum. Där kan du stanna upp för att hämta andan, finna dig själv eller vad det är du söker. Rummet inbjuder till vila, bön och stilla reflektion. 

Om du av någon anledning är på sjukhuset får du gärna titta in till oss. Finns vi inte där, slå en signal så kommer vi dit om vi har möjlighet. 

Kontakta oss

Sture Rask, sjukhuspräst, 0278-381 24
Lennart Thorsell, sjukhuspastor, 0278-380 95

Om vi inte svarar i telefon, sitter vi kanske i samtal, befinner oss i miljöer där vi inte får ha telefonen på eller är någonstans där det är dålig täckning. Tala in ett meddelande och uppge ditt telefonnummer så att vi kan ringa upp dig när vi får möjlighet.

Välkommen att höra av dig! 

Sjukhuskyrkans symbol

  
Sjukhuskyrkans symbol är en blomma innesluten i ett kors. Blomman växer som ett skott på en avbruten stam och vill vara en symbol för liv och kraft, för tron på uppståndelsen. Ur det brustna, ur det avbrutna, kan något nytt växa fram.