Teknikstöd till filmvisning

Kultur Gävlebor erbjuder ett teknikstöd i form av projektor och filmduk till arrangörer för icke-kommersiella visningsarrangemang i Gävleborgs län. Syftet är att bredda utbudet av filmvisningar i länet. Utrustningen lånas i första hand ut till arrangörer som inte har möjlighet att hyra eller köpa in egen teknik.

Utrustning att låna

  • Projektor: NEC PA803U med en ljusstyrka på 8000 lumen och en zoom-lins med throw ratio från 1.46:1 till 2.95:1. Projektorn behöver 220v 1-fas ström och drar 542W vid normalförbrukning. Projektorn har HDMI, displayport samt RGB-ingångar. Stativ finns.
  • Filmduk: Kingpin FFS600-16:9 på stativ. Duken har bildförhållandena 16:9 och har måtten 600 x 338cm vilket motsvarar 271”.
  • Blu-rayspelare Yamaha BD-S681 (region B).
  • Högtalare: Kramer Tavor 6-0. Aktiva högtalare 2x50W.

Du kan spela upp filmmaterial från valfri uppspelningskälla som en laptop eller mediaspelare. DVD- eller Blu-rayfilmer kan spelas upp på den medföljande Blu-rayspelaren. Viktigt är såklart att ha visningsrättigheter till filmen.

Utrustningen går att använda både inomhus och utomhus. Kablage, manualer och instruktioner medföljer vid utlån. Högtalarna passar dock bäst för inomhusbruk. All utrustning bör skyddas vid regn genom att placeras under tak eller liknande.

Filmduken är packad i väska med två handtag och kräver minst två personer för att bära. Övrig utrustning är packad i metallförstärkta trälådor.

Bruksanvisningar

Bruksanvisningar för utrustningen finns att ladda ned i pdf-format:

Instruktion för projektor och uppspelare (pdf)
Instruktion för filmduk (pdf)

Så går det till att låna visningsutrustningen

Vid intresse för utlån kontakta Kultur Gävleborgs verksamhetsutvecklare för film och ange vilket arrangemang ni vill låna utrustningen till, vilka datum ni är intresserade av, samt en kort beskrivning av vem som är arrangör och syftet med arrangemanget.

Avhämtning och återlämning av utrustningen sker i första hand hos Kultur Gävleborg på Silvanum (Kungsbäcksvägen 32, Gävle). Den som använder utrustningen är ansvarig för att hämta och lämna den hos Kultur Gävleborg.

Kultur Gävleborg förbehåller sig rätten att prioritera utlåning till arrangemang som vi bedömer är värdefulla för visningsområdet i länet och kommer allmänheten till störst nytta. Vi prioriterar utlåning till arrangörer som har liten förmåga att på egen hand hyra eller köpa motsvarande utrustning. Utrustningen lånas inte ut till arrangemang med kommersiellt syfte.

Observera att Kultur Gävleborgs verksamhetsutvecklare inte har möjlighet att gå igenom och testa utrustningen inför varje utlåning. Vi rekommenderar därför att du som ska använda utrustningen hämtar den minst två arbetsdagar innan ert arrangemang, för att ha tid att testa den och vid problem hinna återkoppla till oss.