Kulturting Gävleborg 2021

Kulturting Gävleborg

Är du kulturskapare i Gävleborg? Arbetar du med konst- och kulturfrågor antingen ideellt eller inom förvaltning eller politik? Då är Kulturting Gävleborg något för dig.

Kulturtinget är en årlig återkommande mötesplats för konst- och kulturfrågor för alla som bidrar till Gävleborgs rika konst- och kulturliv. Kulturskapare, folkbildare, politiker, ideella idéburna sektorn, tjänstepersoner, representanter för kulturinstitutioner med flera är varmt välkomna att tillsammans fortbilda sig och utbyta tankar och erfarenheter.

2021 års Kulturting Gävleborg

I år samarrangeras kulturtinget med Ockelbo kommun och hålls på Perslundaskolan i Ockelbo lördag 23 oktober.

Temat är Omställning - om kultur och hållbarhet. Hur behöver kulturområdet arbeta tillsammans för att få konst och kultur att åter blomstra i Gävleborg efter nästan två år av en global pandemi? Kulturen står också mitt i en hållbarhetsomställning som kräver nya typer av samarbeten och satsningar för kulturell, social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Vilken roll tar kulturen och vilken roll kan kulturen spela i den omställningen?

Dagen bjuder på föreläsningar, samtal, workshops och en mässa där din verksamhet kan visa upp vad ni arbetar med.

Föregående års Kulturting Gävleborg

Under 2020 ställde vi om kulturtinget och bjöd in föreläsare och inspiratörer till att berätta om sina verksamheter i två poddavsnitt av Kultur Gävleborgspodden istället för en livekonferens.

Breddat deltagande - del 1

Breddat deltagande - del 2