Sömnad och formgivning - Projektår


Läs kursdeltagarnas ord:

Christina Bylund
Projekt att tolka en konstnär.
Jag valde Karin Larsson efter att ha gjort ett besök på Sundborn. Inspirerad av Karins textil sydde jag en linneklänning och väska med ett enkelt broderi på.

Carina Elfström
Att göra saker att ha saker i: Med andra ord göra saker man kan ha nytta av.

Viola Jacobsson
Jag fick en mycket speciell fråga som gjorde mig glad och upprymd: mitt äldsta barnbarn ska gifta sig i sommar och hans blivande fru frågade mig om jag skulle vilja väva ett band till håret och ett till brudbuketten.
Jag som aldrig plockat ett band, säger naturligtvis ja och börjar omedelbart testa. Vilket hedersuppdrag!

AnnaLena Staaf Nordebo
Jag har  på mitt sätt tolkat och inspirerats av Stina Wollters konst. Det bästa med utbildningen det här året har varit kunskapsutbytet mellan oss deltagare och fantastisk handledningen av våra lärare förstås. Jag kommer att jobba vidare med min fotokonst överförd på olika textila material.

Lena Ström
Mitt nästa projekt blir en klänning, sydd av gamla linnetyger broderier spetsar och monogram . 

Ann-Charlotte Svedman
Jag läste i bokcirkeln  "Två pistoler"av Klas Östergren.  Hade ett svagt minne att jag sett tv-teatern Gustav III:s äktenskap, vilket boken handlade om. Såg teatern från 2001 i öppet arkiv och blev helt tagen,  ja golvad av Jonas Karlssons rolltolkning av kungen, vilket ledde till att jag sydde en blus inspirerad av 1700-talets kungliga mode.

Christina Thunborg Larsson
Mitt Hälsingland med älvar, skogar och blånande berg. En ryakudde med inspiration av hälsingekonstnären Mårten Andersson.

Christine Boyd-Larsson
Att studera på Forsa har berikat mitt liv.  Atmosfären på skolan är underbar. Alla, och jag menar alla, har bidragit till detta; pedagogisk personal, köket, städ, och alla deltagare på textilutbildningen, tillmötesgående, vänlig och hjälpsam.

Kerstin Danielsson 

Elisabeth Hamberg

Karin Lannvik