Sömnad och formgivning - år 2


Läs kursdeltagarnas ord:

Linda Eriksson
Det finns så många tankar och idéer i mitt huvud men sällan kommer de till liv.
Mitt nästa textilprojekt kanske ska bli att få ner mina idéer på papper och lugna ner det kreativa sinnet. För bara att det inte kan bli gjort på en gång kan det bli gjort när det är dennes tid att få komma till liv.

Christina Hassel
Mitt projekt var en kappa. Efter 3 toiler då jag slet mitt hår hittade jag, med hjälp av lärare och kurskamrater, den modell som jag till slut blev nöjd med. Att få ta del av andras kunnande och idéer har inspirerat och gett mig lust att ta mig an nya projekt

Karin Hultman
Sol, vind och vatten! Jag har valt att detta läsår sy sommarkläder i naturmaterial. En solgul topp i linne, himmelsblå kjol och blus i siden, samt en sidentopp som en sommaräng! 

Katarina Hänsch
Det bästa som jag tar med mig från utbildningen är den kunskap inom mönsterkonstruktion som jag har fått och som har gett mig mod till att våga rita och experimentera fram egna mönster. Här visar jag två omlottklänningar som jag har ritat och sytt upp i linnetyg. Fortsättningsvis hoppas jag att jag kommer att rita fler egna mönster och då framförallt byxor i olika modeller.

Lena Jakobsson
När jag besökte utställningen ”Nordens Paris” på Nordiska museet i Stockholm,  föll jag direkt för en 60-tals kappa i rött sidentyg, ”Fru Sachs kappa”. Hade ett råsidentyg, som var ett fel köp, det skulle passa perfekt och mönstret fanns att ladda ner,   så det var bara sätta i gång! Kappan var inte svår att sy, den är både trivsam och elegant! 

Lena Månström Bergqvist
Det bästa med året är våra träffar på skolan då vi har inspirerat, hjälpt varandra och haft många roliga stunder med glada skratt tillsammans. Jag har skapat en rosarutig kappa med sjalkrage, stolpficka och klädda knappar i rosa sammet, av dead-stocktyg från Gucci.

Regina Nikolausson
Bäst med utbildnigen har varit den kreativa miljön och att kunna bolla idéer med kurskamrater och lärare. Jag har sytt något randigt i 45 grader, något blommigt i 70-tals tyg och något genomskinligt i spets. Jag har använt mina grundmönster och anpassat retromönster. Mitt nästa projekt blir en omlottklänning i jersey.

Ulla Rolin
Under de år jag gått på utbildningen har jag strävat efter att sy användbara vardagskläder. Det bästa med utbildningen har varit att jag lärt mig mycket om sömnad. Jag känner mig säkrare. I framtiden vill jag sy  mina kläder själv, av god kvalitet och till vettigt pris.

Ingrid Winblad
Det bästa med utbildngen har varit våra träffar på skolan som gett både lärdom och inspiration. Jag har sytt  två omlottklänningar och en blus till sommaren där jag har utgått från mitt grundmönster.  Jag har höst/vintertyger som bland annat ska bli byxor och västklänning 

Catarina Öhman
Mitt projekt är skräddad vintage i svåra tyger och mönster har bjudit på många intressanta konstruktionsutmaningar. Nu öppnar Ateljé Catharina på riktigt. Till hösten börjar jag sy historiska kläder och hattar till Sundsvalls museum.

Lena Östling Selin
Mitt projekt är återbruk, att sy kläder för en billig peng. Det bästa har varit all kunskap mina lärare har gett mig. Jag vill fortsätta tänka på miljön och handla på secondhandbutiker.

Åsa Lötmyr