Design väv


Läs kursdeltagarnas ord:

Anna Eliasson
Jag tror att det är genom vävningens pragmatiska natur som jag funnit en riktning för mitt skapande, jag inspireras av hantverket i sig samtidigt som jag lär mig det. Processen med all sin omsorg, upprepning och reflektion har verkligen sprängt upp ett nytt men ändå bekant rum i mitt huvud. Det rummet vill jag fortsätta vara i!

Ingrid Grosshed Fyhr
Kuddar i smålandsväv, vävda med avigsidan upp och dubbla uppsättningar solv. Varpen är i bomull och inslag i ullgarn. En väldigt inspirerande och rolig väv!

Vanja Lindkvist
Med trasmattans starka färger vill jag förmedla ljus och glädje till den som går på den. Inspirationen kommer från textilier i Guatemala och Mexiko, samt färger i samernas klädedräkter. I mattans början är den blå färgen djupare för att mer övergå till klarare blå; en tanke som illustrerar övergången från vinter till vår, eller från mörker till ljus.

Ros-Marie Ogeheim
Under höstens termin utvecklades min nyfikenhet på ny teknik av mattväv efter en lektion kring kollage i färg och form och de trasor jag hade i mina ägor. Jag fylldes av glädje!

Linda Rahm
Det bästa med det här året är mitt nyvunna tålamod. Det är nästan ofattbart att något kan få ta så extremt mycket tid. Så otidsenligt, så lyxigt!

Maria Viklund
Trasmattorna har i skapandeprocessen växt fram genom inspiration av ett vackert vykort som blev till ett kollage, som tillsammans med andra bilder och intryck resulterade i en skiss som jag hållit mig till hela vägen.
Nästa projekt är att analysera en gammal textil; här har jag valt en röllakanmatta som ska vävas så lik i form och material som möjligt.