Hjärnkoll Gävleborgs podd

Under 2022 startade Hjärnkoll Gävleborg en egen podd. Läs intervjun med poddredaktör Malin Lindén och hitta till podden du också.

Hur kommer det sig att Hjärnkoll Gävleborg driver en podd?

Hjärnkolls huvuduppgift är att krossa tabun och stigman kring psykisk ohälsa, det gör man bäst genom att sprida information och kunskap. Poddandet är en väldigt bra plattform för att kunna få ut de personliga berättelserna samt att öka kunskapen om psykisk ohälsa.

Vad handlar er podd om?

Den handlar om hopp! Poddgästerna har på ett eller annat sätt erfarenheter av psykisk ohälsa och pratar om hur de tagit sig igenom hinder och svårigheter, hur de lyckats vända mörkret till ljus.

Vad jobbar du med när det gäller podden?

Jag jobbar med att hitta personer som vill dela sina berättelser samt att spela in, redigera och publicera poddavsnitten.

Vad är fördelar och vad kan vara svårigheter med att podda?

Fördelen med att podda är att vi når ut till så många människor och att man kan lyssna varsomhelst, närsomhelst. Det ger ju oss möjlighet att nå ut med vårt budskap till människor över hela världen. Något som är svårt är att även om jag vet lite vad gästerna kommer att prata om så vet jag inte allt vad som kommer sägas, ibland blir jag väldigt tagen av historien så det är svårt att komma på följdfrågor.

Vilket poddavsnitt rekommenderar du särskilt mycket till nya lyssnare?

Jag som tycker det är spännande att lära mig saker tänker att man kanske ska börja med att lyssna på ett avsnitt med ett ämne man inte vet så mycket om.

Något annat du vill tillägga?

Alla gäster pratar utifrån sina egna erfarenheter vilket gör att man kan få höra väldigt olika historier även om avsnittens rubriker eller samtalsämnen påminner om varandra, så lyssna på alla avsnitt vettja, hoppa inte över något för att du tror att du vet vad det handlar om!

Kontakt

Malin Lindén, poddredaktör Hjärnkoll Gävleborg
malin.hjarnkollgavleborg@outlook.com
gavleborg.hjarnkoll.se

Mer om Hjärnkoll

Hjärnkoll