En köksträdgård för hemmaodlaren – ny kurs på Västerbergs folkhögskola

Är du nyfiken på hur du kan skapa en köksträdgård, äta mer egenproducerat och få grundkunskap i att odla småskaligt och ekologiskt? Sök då vår nya kurs En köksträdgård för hemmaodlaren.

I januari startar Västerbergs folkhögskola en ny kurs för dig som vill lära dig mer om hur du kan nyttja gräsmattan hemma eller på kolonilotten för ekologisk odling. Under ett odlingsår läser du kursen En köksträdgård för hemodlaren och får kunskap om hur din trädgård kan bli till ditt skafferi.

Kursen ger dig möjlighet att lära dig mer om hur man bygger upp en köksträdgård från grunden där man senare under säsongen kan njuta av allt ätbart  – från frösådd till skörd och förberedelse för nästa års odling.

– Intresset för odling ökar, och fler och fler upptäcker det fina med egenodlade grönsaker. Många har också plats, men det är inte alltid så lätt att veta hur man kommer igång. Det ska bli fantastiskt kul och spännande att möta ett gäng hemmaodlare på Västerbergs och se vad den här kursen kan leda till, säger rektor Bia Eriksson.

Kursen passar dig som vill komma igång med odlandet, men även du som vill få lite mer ordning i trädgårdslandet och fylla på med kunskap är välkommen.

Ansök senast 19 november.

Läs mer om kursen och hur du ansöker