Om skolan

Västerberg fyllde 100 år 2010 men skolan har blivit tillbyggd och renoverad i flera omgångar, senast 2007. Våra lokaler är en härlig blandning av gammalt och charmigt, nytt och fräscht. Vi är stolta över att vara både miljö- och HBTQ-certifierade.

Cirka 250 personer studerar på skolan varav ungefär 30 bor på internatet. Förutom våra ordinarie kurser har vi ofta kortkurser och konferenser på skolan. Västerbergs lokaler inklusive gym, bibliotek, bildsal, musiksal och filmsal är tillgängliga för de studerande fram till tiotiden på kvällarna.

Äta kan du göra i vår restaurang som serverar frukost, lunch och fika. Vill du hellre ta med egen mat finns möjlighet att värma din matlåda i Uhrgården.

Skolan ligger omgiven av fält och skogar med Näsbysjön i närheten. Här finns många möjligheter till rekreation och friluftsliv. För att ta en rogivande skogspromenad behöver du bara gå tvärs över vägen.

Ett område med elljusspår ligger ca 20 minuters promenad från skolan. 
Högbo bruk i Sandviken är ett populärt friluftsområde och en fin bruksmiljö. Gillar du att åka skidor har vi Kungsberget inte långt ifrån oss.

Vill du njuta av stadslivet kan du ta bussen (linje 41) till Sandviken (ca 20 min) eller Gävle (ca 55 minuter).