Starta eget-utbildning

Har du en affärsidé som du vill förverkliga? Då kan du nu anmäla dig till någon av de Starta eget-utbildningar som arrangeras runt om i länet i höst.

Utbildningarna arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet fysiskt på plats i de aktuella kommunerna.

Utbildningarna finansieras av kommunerna och kostar inget för dig som vill delta.

Aktuella utbildningar

Utbildningen är kostnadsfri och omfattar totalt sex tillfällen. Varje tillfälle är tre timmar långt och sker fysiskt på plats i den aktuella kommunen.

För att kunna delta i utbildningen ska du vara bosatt/folkbokförd i Gävleborgs län eller Älvkarleby kommun.

Så här gör du för att anmäla dig

För att anmäla dig, klicka på det alternativ nedan som passar just dig. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning måste ske senast två dagar innan utbildningen startar, i annat fall kan en avgift komma att tas ut.

Om det inte arrangeras någon utbildning i din kommun kontakta näringslivskontoret för information om andra alternativ. Du hittar kontaktuppgifter på sidan Näringsliv och innovation.

Söderhamn 12 september-17 oktober
Starta Eget-utbildning – för dig som har en företagsidé och vill starta företag - Söderhamns kommun

Bollnäs/Ovanåker 14 september- 19 oktober
Utbildningar | Bollnas kommun

Ljusdal 18 oktober- 22 november
Anmälan till Starta eget utbildning hösten 2023 - Ljusdals kommun

Om utbildningen

Utbildningen bygger på en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling. Ett exempel på hur utbildningsprogrammet kan se ut hittar du nedan: 

    1. Introduktion: Rollen som entreprenör, företagsformer, verksamt.se
    2. Syfte och resurser: Din motivation, dina värderingar och din vision + din kunskap, dina erfarenheter samt fysiska och ekonomiska tillgångar
    3. Din affärsidé: Vilka behov/problem ska du täcka/lösa, vilka har behovet/problemet och vilken kärnkompetens gör dig bäst ämnad att täcka behovet/lösa problemet?
    4. Affärsmodell: Hur ska du gå tillväga för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem?
    5. Mål och uppgifter: Vilka konkreta mål/milstolpar ska du sätta för att täcka dina kunders behov/lösa dina kunders problem och vad måste du göra för att nå dessa mål/milstolpar?
    6. Ekonomiska prognoser: Företagsekonomi, resultat- och kassaflödesprognos.

      Utbildningen bygger på en kvalitetssäkrad process som ger dig de förutsättningar och verktyg du behöver för att lyckas med din affärsidé och verksamhetsutveckling. Ett exempel på hur utbildningsprogrammet kan se ut hittar du nedan:

Innan utbildningens avslut får du även rådgivning i vilka stödfunktioner och nätverk som kan stötta dig i ditt fortsatta företagande. Du har även fortsatt fri tillgång till entreprenörsplattformen efter utbildningen.