Utbildning

Suicidpreventiva metoder – föreläsningar

Internationella suicidpreventiva dagen uppmärksammas den 17 september.

Under en förmiddag presenteras "Regional handlingsplan för suicidprevention i Gävleborgs län 2019-2021", två förebyggande metoder som Region Gävleborg, Migrationsverket och ett antal av länets kommuner använder samt en föreläsning av Suicide Zero. I föreläsningen går vi igenom varför så många tar sitt liv varje år, varningstecken på psykisk ohälsa och hur en kan stötta någon som har det svårt.

Inbjudan med program (pdf)

När: Tisdag 17 september 8.30-12.00.
Var: Föreläsningarna ges på plats i Brömssalen, Gävle sjukhus, (ingång 11) och som webbföreläsningar på Ljusdals sjukhus (Granen, hus 9 plan 2), Bollnäs sjukhus (Konferensrum 4, via huvudentrén och till vänster) och Hudiksvalls sjukhus (Pelarsalen, via huvudentrén och till vänster).
Målgrupp: Förmiddagen vänder sig till dig som vill stärka din kunskap om psykisk ohälsa samt lära dig mer om förebyggande arbete och suicidprevention.
Föreläsningarna är kostnadsfria och du bjuds på frukt i pausen.
Anmälan: Anmälningsformulär
Arrangör: Samordningsfunktionen vid Region Gävleborg, som ansvarar för samordningen av det regionala arbetet suicidprevention.

Övriga utbildningar och kampanjer

Suicidprevention konferens 2019 – Norrköping

Suicide Zero - Utbildningar och föreläsningar

Nationellt centrum för suicidforskning och prevention (NASP), Karolinska Institutet ”Aktion livräddning” – En föreläsningsserie i suicidprevention

Nationellt centrum för suicidforskning och prevention (NASP), Karolinska Institutet - Instruktörsutbildningar i bland annat; AOSP, YAM och MHFA

SPISS – Suicidprevention i svensk sjukvård - Webbutbildning – Region Skåne

”Stör döden – det räddar liv” – Ett kampanjsamarbete mellan Suicide Zero, Mind och SPES