Fler tjänster tillsatta i Sussa vårdstöd

Rekryteringsprocesserna inom den gemensamma förvaltningsorganisationen Sussa vårdstöd avlöser just nu varandra. Nu är ytterligare ett antal roller tillsatta och fler är på gång.

Under andra halvan av april gick Sussa vårdstöd i mål med flera rekryteringar. Utöver Robert Törmäs roll som objektledare har också två utbildningskoordinatorer (Jennie Andersson, Region Halland och Amanda Isaksson, Region Norrbotten), två samordnare inriktning verksamhetsbehov och konfiguration (Emeli Abrahamsson, Region Halland och Ann-Katrin Troeng, Region Gävleborg) samt tre objektspecialister (Anna Skogsberg, Region Halland, Fredrik Johansson, Region Sörmland och Elin Magnusson, Region Blekinge) rekryterats. Medarbetarna börjar sina uppdrag efter semestern.

Marie Rosengren
Marie Rosengren, objektledare Sussa vårdstöd.

– Det är ett härligt gäng med blandad kompetens och erfarenhet som nu är rekryterade för olika roller i Sussa vårdstöd. Att få in deras kompetens och erfarenhet i pågående arbete i samverkan med leverantör och regioner blir en tillgång. Det ska bli fantastiskt roligt att tillsammans bygga upp Sussa vårdstöd, säger Marie Rosengren, objektledare Sussa vårdstöd.

Fler medarbetare på väg in

Sussa vårdstöd har ytterligare ett antal rekryteringar på gång där processerna fortfarande pågår. Det gäller tjänsterna teknisk koordinator för ändrings- och driftsättning, teknisk koordinator för incident och problem samt objektspecialist och objektspecialist med teamansvar. Vilka som tillträder de rollerna kommuniceras så snart rekryteringarna är klara.

Det här är Sussa vårdstöd

Sussa vårdstöd är nio regioners gemensamma förvaltningsorganisation som etablerades hösten 2022. Det finns inga chefsroller i Sussa vårdstöd, istället är det arbetsledare (objektledare och objektledare inriktning it) som leder det operativa arbetet. Nu när samtliga regioners drift- och underhållsavtal börjat gälla kan regionerna lägga konfigurationsbeställningar gällande Cosmic till Cambio via deras serviceportal. Sussa vårdstöd kommer att vara den gemensamma nämnaren för alla regioner vid frågor kring förvaltning, vidareutveckling och support. Samarbetet styrs genom de rutiner och riktlinjer som är överenskomna i processhandboken och samverkanshandboken.

Läs mer om Sussa vårdstöd och Sussa samverkan