Rätt väg till vaccination – skriv ut skyltar och beställ gatupratare

Onsdag 20 januari väntas de första personerna att komma till vaccinationsplatserna för att få sin vaccinationsspruta mot covid-19. För att visa rätt väg finns nu affischer för utskrift samt möjlighet att beställa gatupratare vid behov.

Observera att dessa skyltar inte ersätter eventuellt behov av vägskyltar (orange/svart) som syns bra på avstånd. Dessa är till för skyltning på nära håll/inomhus.

Affischer i A3 och A4 för egen utskrift

Gatupratare

• Gatupratare - format 500 x 700 millimeter

En gatupratare är en hållare till en större affisch.

Om det finns behov av att beställa gatupratare i din verksamhet (inom Region Gävleborg) är det behörig beställare (åtkomst till intranätet krävs) som gör inköpet. Det finns en behörig beställare i varje verksamhet inom Region Gävleborg. Gör enligt följande:

Vill du ha en produkt med speciella egenskaper, till exempel en väderbeständig gatupratare, går det bra att ringa till Staples för att få råd.

• Därefter går du till inköp i Proceedo (åtkomst till intranätet krävs).
  • Välj "Övrigt förbrukningsmaterial" (finns under snabbval).
  • Kostnaden ska märkas med frikoden "vaccination covid-19" för verksamheter inom Region Gävleborg.

Produktbenämning och artikelnummer som ska anges i beställningsformuläret finns under varje enskild produkt på Staples.

Rådgör med fastighetsägare kring gatupratarnas placering.

Tänk på att placera gatuprataren så att den inte blockerar utrymningsvägar eller utgör ett hinder, exempelvis för personer med synnedsättning.

Beställ affisch till gatupratare

Om du vill ha hjälp med att ta fram en affisch till gatuprataren skickar du ett mail med din beställning till:

infohos@regiongavleborg.se

Formulera gärna ett förslag på ditt budskap i beställningen.

OBS! Leveranstiden för tryckt affisch till gatupratare är cirka 2 veckor.

Använd gärna affischer för utskrift under tiden.