”Lappen gör att man känner sig trygg”

Lena Öberg, tidigare patient med Fast vårdkontakt, och Helena Mossnelid, implementeringsledare i hälso- och sjukvården, deltog i radions P4 Gävleborg 21 maj för att berätta mer om Fast vårdkontakt. ”Det är jättebra med den där lappen. Den gör att man känner sig trygg”, sade Lena Öberg.

Lena Öberg, tidigare patient med Fast vårdkontakt:

”I mitt fall fick jag en lapp helt enkelt, där det står vem jag ska ringa till. Och den där lappen är viktig, väldigt viktig. Den ger någon sorts trygghet, så tror jag det är för alla patienter. Bara man vet vem man kan ringa till och vem man kan få hjälp av kanske man klarar sig lite bättre.

Har du använt lappen någon gång?

”Ja, jag har använt lappen en gång, när jag fick jätteont i ryggen efter min cancerdiagnos, jättejätteont. Och då tror man att, nej nu har jag fått metastaser i ryggen.”

”Jag ringde och fick efter ett tag komma till röntgen. Jag fick ryggen röntgad och sen fick jag ett brev där det stod att jag hade diskbråck. Det var ett bra brev, jag hade kunnat rama in det! Det var inte lika farligt som om jag hade haft metastaser. Det är stora skräcken det.”

”Det är jättebra med den där lappen. Den gör att man känner sig trygg.”