Vaccination mot influensa för alla anställda inom Region Gävleborg

Alla anställda inom Region Gävleborg erbjuds gratis vaccination mot säsongsinfluensa i år. Tidigare år är det enbart personal som jobbar patientnära som erbjudits vaccinet. Här hittar du mer information, liksom tider och platser.

Precis som under förra årets influensasäsong erbjuds nu personalvaccinationer. Säsongen 2019-2020 valde 832 personer att vaccinera sig vid de öppna vaccinationstillfällena i Bollnäs, Hudiksvall och Gävle. Det var nästan en fördubbling mot säsongen 2018-2019 (483 stycken). Flera enheter på sjukhusen vaccinerade dessutom sina egna medarbetare, 462 personer säsongen 2019-2020.

Nu är det snart dags för influensavaccinationer. Så här går det till för dig som arbetar patientnära inom hälso- och sjukvården:

• Under november kan du välja att vaccinera dig på de öppna vaccinationstillfällena i Bollnäs, Gävle eller Hudiksvall. Tid och plats nedan.
  • De enheter som kan och har möjlighet vaccinerar sin egen personal. Beställ vaccin enligt följande (pdf)
  • Vaccination kan också göras på din ordinarie hälsocentral.
  • Vaccinationen är kostnadsfri för medarbetare i patientnära arbete. Gäller även studenter.
  • Visa E-tjänstekort, eller studentlegitimation.
  • Vaccinationen är kostnadsfri, även vid privata hälsocentraler.

Besvara frågeformulär innan du vaccinerar dig

Skriv ut formuläret och fyll gärna i det innan din vaccination för ett snabbare flöde.

Frågeformulär (pdf)

Frågeformuläret finns också på flera olika språk under rubriken ”Frågeformulär till patient inför vaccinering”. Där hittar du formuläret på arabiska, engelska, finska, somali och tigrinja.

Det kommer även finnas frågeformulär vid de öppna vaccinationstillfällena och hälsocentralerna.

Öppna vaccinationstillfällen – drop in-tider

• 3 november Gävle drop-in 8.00-16.00, Plan13
  • 6 november Hudiksvall drop-in 8.00-16.00, hus 10 plan 7
  • 20 november Bollnäs drop-in 08.00-13.30, rum 13 och 14, dagkirurgen.

Visa E-tjänstekort, eller studentlegitimation.

Vid frågor kontakta Företagshälsan.