Vaccination mot covid-19 startar den 1 september

Till hösten rekommenderar Folkhälsomyndigheten en påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19 till personer som är 65 år och äldre samt till personer i riskgrupp. Övriga vuxna, 18-64 år, erbjuds också en påfyllnadsdos. De äldsta prioriteras först.

Region Gävleborg påbörjar höstens vaccinationer mot covid-19 torsdag den 1 september. Ett brev med information om vaccinationerna skickas därför ut till alla invånare i Gävleborg som är 65 år eller äldre. Brevet kommer i brevlådan med start den 17 augusti.

­– Vi hoppas att brevutskicket ska bidra till att fler vill vaccinera sig och att man förstår hur det går till att boka sin vaccination och när det är aktuellt. Brevet är också översatt till engelska, finska, arabiska och tigrinja, säger Maria Larsson, vaccinsamordnare.

Ta del av brevet här (pdf)

Om vaccination mot covid-19

Pandemin har fortfarande stor påverkan på alla medarbetare inom vården och den 20 september påbörjas höstens vaccinationer mot covid-19 för gruppen som är 18-64 år.

– Du som ingår i den gruppen och arbetar inom vården är från den 20 september varmt välkommen att boka in dig för vaccination, säger Maria Larsson, vaccinsamordnare.

Övrig information och datum för påsläpp av de olika grupperna hittar du här: Vaccination mot covid-19 startar den 1 september - Region Gävleborg (regiongavleborg.se)

Övrig information om covid-19 för dig inom vården

Rutiner och informationsmaterial

Här hittar du rutiner och informationsmaterial som berör vaccinationer och vacciner. Sidan uppdateras löpande med ny information och kunskap. Här finns också blanketter för hälsodeklaration och ordination, informationsstöd för frågor från allmänheten, med mera.

Samlad information för dig inom vården

Bland annat information från smittskydd, provtagning, utbildningar och rehabilitering efter covid-19.

Behöver du vägleda patienter? Hänvisa till webbplatsen 1177.se/Gavleborg

Information om vaccin mot covid-19.