Strokeavdelningen på Gävle sjukhus är årets arbetsplats

”Fantastisk plats” enligt nomineringarna. Nu ska priset firas med tårta på avdelningen.

Anita Bjurström, regional ordförande för Vård- och omsorgscollege Gävleborg, delade ut pris för årets arbetsplats. Vid prisutdelningen närvarade vårdenhetschef Karolina Hård, huvudhandledare och undersköterskorna Ulrica Höglund och Veronica Lindström, biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme samt verksamhetschef Roger Westerlund.

Strokeavdelningen på Gävle sjukhus har utsetts till årets arbetsplats på regional nivå av Vård- och omsorgscollege i Gävleborg. Ulrica Höglund och Veronica Lindström är undersköterskor och huvudhandledare på avdelningen. De tog emot diplom, blommor och vandringspokalen från Anita Bjurström, regional ordförande för Vård- och omsorgscollege Gävleborg.

- Jätteroligt, säger Ulrica Höglund. Det här gör att man blir mer peppad. Det är en bekräftelse på det vi gör. Vi vill att eleverna ska känna sig välkomna.

- Vi vill också förmedla att det finns behov av olika egenskaper och yrken. Undersköterskorna är viktiga, säger Veronica Lindström.

Vårdenhetschef Karolina Hård berättar att huvudhandledarna tillsammans med övrig personal instruerar och tar hand om eleverna så att praktiken blir så värdefull som möjligt. Flera tidigare elever har börjat arbeta på strokeavdelningen som undersköterskor.

Kriterierna för priset är att arbetsplatsen ska:

• vara kultur- och inkluderingsvänlig
  • ge en god bild av arbete inom vård och omsorg och skapa intresse för branschen
  • ha en god samverkan med utbildningen på orten och skapa en stimulerande lärmiljö
  • arbeta hälsofrämjande.

Avdelningen fick fina ord i nomineringarna, bland annat: "Personalen brinner verkligen för att lära ut och delge all sin kunskap, det är en fantastisk plats att ha praktik på!" och "Strokeavdelningen är en arbetsplats där all personal värnar om varandra." Nu ska priset firas med tårta på avdelningen.

Roger Westerlund, verksamhetschef för internmedicin, och biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör Johan Kaarme var på plats vid prisutdelningen, och tackade för pristagarnas goda insats.

Vård- och omsorgscollege Gävleborg har även utsett årets handledare: Anna-Karin Mårtsved på Gärdegårdens vård- och omsorgsboende i Ljusdals kommun.

Vård- och omsorgscollege Gävleborg

Vård- och omsorgscollege Gävleborg är en certifierad samverkan mellan Region Gävleborg, övrigt arbetsliv och utbildning, som arbetar med att säkra kompetensförsörjningen till vård och omsorg och verkar för utbildningar av hög kvalitet.

Varje år utses Årets handledare och Årets arbetsplats. Vinnarna har utmärkt sig genom att bidra till en bra undervisningsmiljö för de studerande som läser på gymnasiets eller vuxenutbildningens vård- och omsorgsutbildning.