Monitor ERP Arena blir vaccinationsplats i Gävle

Från vecka 2 nästa år flyttar en stor del av Gävles covidvaccinering in i Monitor ERP Arena. Här kommer Region Gävleborg att ha kapacitet att vaccinera minst 800 personer per dag med möjlighet att växla upp betydligt.

Region Gävleborg räknar med att börja använda Monitor ERP Arena från och med tisdag den 11 januari och framåt under hela vintern och våren. Vaccinationerna kommer att göras i stora entréhallen under dagar, kvällar och helger, med tidbokning på vardagar och drop-in under helger. Under Brynäs IF:s matchdagar kommer inga vaccinationer att ske.

– Samarbetet med Monitor ERP Arena är oerhört värdefullt och gör att Region Gävleborg får tillgång till ytterligare en lokal för massvaccination och kan därmed möta upp Gävlebornas vilja att skydda sig. Politikens uppdrag till Region Gävleborg är att det ska vara enkelt att vaccinera sig och att tillgängligheten till vaccin ska vara hög. Därför ska vaccineringen skötas rättvist och så nära befolkningen som möjligt vilket detta är ett bra exempel på, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tommy Berger (S).

– Vår personal har stor vana att hantera stora flöden av människor i vår arena. Vi har under alla år som arenan varit öppen haft en flexibilitet och kunnat bjuda in till många typer av arrangemang. En vaccinationscentral ställer krav som vi kan hantera på ett bra sätt, säger Peter Jensen, driftchef Brynäs Arena AB.

– När vi kan ställa upp för samhället, då ska vi också göra det. Vi känner stolthet över att kunna tillgodose regionens behov, säger Håkan Svedman, klubbdirektör Brynäs IF.

Drop-in erbjuds söndagar mellan 10.00 och 14.00 under veckorna 2–5. Under veckorna 6–11 erbjuds drop-in på lördagar mellan 9.00 och 13.00.

Vaccinationerna skalas upp till större lokaler på fler orter

Hudiksvall

Arbete pågår med att hitta lokaler.
Delsbo har kontrakt med Folkets hus till och med sista april med början vecka 48.

Söderhamn

Arbetet pågår med att hyra lokaler att vaccinera i.

Ovanåker

Edsbyn Din hälsocentral till och med vecka 2, därefter Folkets Hem.

Bollnäs

Baldersnäs Din hälsocentral kommer att användas som vaccinationsmottagning i januari.

Nordanstig

Vaccinationer sker hos Premicare Bergsjö hälsocentral och i Gnarp hos Hälsingeläkarna.

Ljusdal

Ljusdal Din hälsocentral.

Sandviken

Vaccination på plan 6, Sandvikens sjukhus.
Utökade lokalalternativ undersöks.

Ockelbo

Kuxahallen är vaccinationsplats till och med 31 mars 2022.

Hofors

Vaccinationer sker i Folkets hus från vecka 50, istället för hälsocentralen.