Dosintervall för Pfizer och Moderna förlängs till 7 veckor

Folkhälsomyndigheten förlänger intervallen för vaccinerna från Pfizer och Moderna. Båda vaccinerna ska tas med 7 veckors intervall. I Region Gävleborg gäller detta nyvaccinerade från 25 maj.

Det förlängda intervallet för Pfizer och Moderna bidrar till att fler kan vaccineras med dos 1 snabbare. När fler invånare skyddas mot covid-19 minskar även smittspridningen.

Förändringen gäller i Region Gävleborg för personer som vaccinerar sig med dos 1 från och med 25 maj. De som fått dos 1 tidigare och bokat sin dos 2 med annat intervall behöver inte boka om.

Samtliga vacciner mot covid-19 ger ett bra skydd mot allvarlig sjukdom efter dos 1. Men det är viktigt att boka tid och få sin andra dos. Både för att få ett fullt och långvarigt skydd mot covid-19, men även för att bidra till att göra vaccinationsinsatsen så smidig som möjligt.