45 år och äldre välkomnas till vaccination mot covid-19

25 maj välkomnas invånare 45-49 år att boka tid för vaccination mot covid-19. Personer i de tidigare prioriterade grupperna kan också fortsätta att boka tid, däribland 18-44 år i riskgrupp.

Vaccinationsbokningen är nu öppen för alla invånare från 45 år och uppåt.

– Den absoluta majoriteten av länsborna vill skydda sig och sina anhöriga genom att ta sprutan. Region Gävleborg ska möta upp vaccinationsviljan och erbjuda vaccinet rättvist och med bra tillgänglighet, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S).

– Hittills har vaccinationskampanjen i vårt län varit framgångsrik och därför kan Region Gävleborg nu ta ytterligare ett steg i arbetet mot smittan och ge en ny grupp länsbor chansen att skydda sig.

Just nu vaccineras:

• Personer 45 år och äldre (födda fram till 31 december 1976)
  • Personer 18-44 år i riskgrupp
  • Gravida från vecka 12+0 i riskgrupp
  • Personer som har hemtjänst eller hemsjukvård och personer över 18 år som de bor med
  • Personer i dialysbehandling och personer över 18 år som de bor med
  • Personer som genomgått eller ska genomgå benmärgs- eller organtransplantation och personer över 18 år som de bor med
  • Personer över 18 år med insats genom LSS eller personlig assistans
  • Viss personal i hälso- och sjukvård samt vård och omsorg
  • Dos 2 för vårdpersonal under 65 (födda 1957 och senare) som fick Astra i dos 1.

Så bokar du vaccination

Om du tillhör någon av de ovanstående grupperna kan du boka vaccinationstid via webbplatsen 1177.se/Gavleborg. Du kan logga in med hjälp av mobilt bank-id, bank-id på din dator, Telias e-legitimation eller Freja e-id plus.

Om du saknar bank-id eller e-legitimation kan du ringa 026-15 03 00. Observera att telefontjänsten behöver vara tillgänglig för personer som inte har möjlighet att boka digitalt.

Du som har bank-id ska boka din vaccinationstid via webbplatsen 1177.se.