Bli bäst på att Gå och cykla till skolan i Gävleborg

Gå och cykla till skolan är en nationell utmaning som vänder sig till Sveriges alla elever och pedagoger i årskurs F-6. Skolorna ska under två valfria veckor under september eller oktober samla så många respoäng som möjligt genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan.

Syftet med utmaningen är att inspirera elever, föräldrar och pedagoger till ökad gång och cykling. Målet är att främja hälsan hos barn och unga, bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

Första pris i Gävleborg är 10 000 kr.

Resultat 2019

Topp 3 i Gävleborg i 2019 års utmaning av Gå och cykla till skolan blev:

1. Håsta skola, Hudiksvalls kommun
  2. Skolbyn, Hudiksvalls kommun
  3. Ede skola, Hudiksvalls kommun

Totalt deltog 15 skolor från Bollnäs kommun, Gävle kommun, Hudiksvalls kommun, Ljusdals kommun, Sandvikens kommun och Söderhamns kommun i årets utmaning.

För mer information om utmaningen Gå och cykla läs här trafikkalendern.se/ga-cykla/