Illustration för Regional utvecklingsstrategi, RUS

Var med och forma framtidens Gävleborg

Den 20 maj bjuder Region Gävleborg in till ett webbinarium med fokus på det regionala utvecklingsarbetet i länet. Tillsammans skapar vi ett öppet, nytänkande och hållbart Gävleborg.

Region Gävleborg bjuder in till ett webbinarium för att kicka igång arbetet med genomförandet av den regionala utvecklingsstrategin 2020-2030. Dagen riktar sig till dig som jobbar med regionalt utvecklingsarbete inom kommun, myndigheter, näringslivsorganisationer eller föreningsliv. Webbinariet kommer att fokusera på både nuläget och framtiden för regionen.

Gemensam utgångspunkt och framåtblick

Under två timmar skapas en gemensam utgångspunkt för det fortsatta arbetet mot ett öppet, nytänkande och hållbart Gävleborg. Webbinariet inleds med en presentation om läget i länet: Vilka utmaningar finns inom det regionala utvecklingsarbetet och vilka styrkor är viktiga att ta tillvara på? Därefter presenteras ett par goda exempel på insatser som redan pågår för att möta dessa utmaningar. Dagen avslutas med ett samtal om hur vi genom samarbete kan få ut ännu mer av Gävleborgs regionala utvecklingsarbete.

Medverkar under dagen gör:

Katrien Vanhaverbeke, regional utvecklingsdirektör, Region Gävleborg

Eva Lindberg (S), regionstyrelsens ordförande, Region Gävleborg

Linda Skogström, utredare, Region Gävleborg

Antti Vainio, vice VD, Mellansvenska handelskammaren

Lars Bengtsson, prorektor Högskolan i Gävle

Mikael Löthstam (S), kommunstyrelsens ordförande i Hudiksvall

Tid: 20 maj 13.00-15.00

Plats: Deltagandet är digitalt.

Sen anmälan

Det finns fortfarande möjlighet att delta på webbinariet även om du inte hunnit anmäla dig. Från och med 18 maj kan du själv registrera dig direkt på sidan för sändningen för att få tillgång till webbinariet. Gå till https://tillsammansforgavleborg.coeo.events/ för att göra din registrering.

Mer information

Den regionala utvecklingsstrategin är det övergripande styrdokumentet för regionalt utvecklingsarbete i länet.

Här hittar du mer information om Regional utvecklingsstrategi Gävleborg 2020-2030.