Nominera din kandidat till årets miljöpris

Nu är det dags att nominera kandidater till Region Gävleborgs miljöpris 2023. Du är välkommen att senast 31 maj föreslå en person, ett företag, en organisation eller en förening som utmärkt sig i arbetet för en bättre miljö.

Alla som bor eller verkar i Gävleborg är välkomna att nominera senast 31 maj 2023 genom att skicka in en motivering och dina kontaktuppgifter till christine.sisell@regiongavleborg.se. Vinnaren av miljöpriset kommer att få äran att bli hyllad för sitt arbete, samt ett diplom och en prissumma på 10 000 kronor.

Miljöprisets kriterier

Priset kan tilldelas person/personer, företag och organisationer som visat prov på förtjänstfulla insatser inom miljöområdet. Det kan till exempel vara:

  • Innovativa idéer kopplade till faktiska åtgärder.
  • Miljöteknik – produkter som ger faktiska miljöfördelar.
  • Miljöinsatser för barn och unga.
  • Insatser som har ett helhetstänk inom hållbarhetsområdet (ekonomisk-, socialt- och miljömässig hållbarhet ).

Miljöprisjury

Genom att nominera en kandidat till Region Gävleborgs miljöpris 2023 hjälper du oss att lyfta fram och sprida goda exempel på hållbarhet och miljöarbete. Prisjuryn, bestående av ordförande, vice ordförande och vice andre ordförande från Hållbarhetsnämnden, kommer att utse en vinnare som har gjort en förtjänstfull insats för miljön.

Tidigare vinnare

Sustainabil i Ockelbo – vinnare av miljöpriset 2022

Mer information

Läs mer om miljöpriset