Next Day 2021, Innovationsklivet.

Next Day - invite the future - 2021

Ladda upp med ny energi på årets Next Day! Eventet för dig som vill ses fysiskt, bli inspirerad och ta del av den innovationskraft som finns i Gävleborg.

Det är tredje året i rad för arrangemanget, där vi laddat en eftermiddag med driftiga föreläsare och inspiratörer. Låter det spännande? Då får du inte missa årets Next Day som avslutas med mingel och trevligt umgänge.  

Har du frågor kring föreläsningarna eller är intresserad av att veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Program

Här hittar du program för dagen (pdf).

 

Moderator: Marie Barrling

 

Eva Lindberg - Region Gävleborg

Regionstyrelsens regionråd inleder Next Day 2021.

Föreläsare

Jonas Hagström 

Jonas Hagström är entreprenör och social företagare som menar att man genom att vara modig och tro på sig själv kan få det till synes omöjliga möjligt. Man kan aldrig förutse hur saker och ting ska bli, det enda man kan vara 100% säker på är om man inte börjar göra någonting, då blir det ingenting.

Inspiratörer

Jonna Burefjord - Oh My management

Hur vet man egentligen vilka egenskaper som krävs för att lyckas i ett arbetsliv som aldrig är sig likt? Frågan är av avgörande vikt, både för individen som ska välja utbildning och karriär, för samhället som ska utforma utbildningar, och för företag som behöver veta vilka kompetenser som blir viktigast i framtiden.

Möt den tidigare HR – Chefen som numera driver HR konsultföretaget Oh My Management och som tagit fram en egen unik plattform för rekrytering av personal.
I resan från idé till produkt har Jonna fått stöd och coachning från inkubatorn Movexum och Sandbacka Science Park.

 

Matteo Giusti - Högskolan Gävle

Matteo Giusti är forskaren bakom MyGävle, en forskningsapp från Högskolan i Gävle och en del av forskningsprojekt BIG som undersöker individuell, social och ekologisk hälsa. Genom medborgarforskning kan Gävlebor registrera bra och dåliga upplevelser i Gävle och se hur Gävles platser förhåller sig till personers hälsa och välmående. Matteo har också påbörjat sin innovativa resa för att utveckla idén tillsamans med Movexum.

 

Jeanette Gottschalk - Happymaker

Happymaker är en utvecklingsarena för framtidens hållbara sätt att leva, arbeta och en mötesplats för organisationer och individer som tror på att det är smart att vara snäll och vill bidra till långsiktig hållbarhet.

 

Milena Damnjanovic - 1178 Digitalguiden 

Milena Damnjanovic - socialpedagog med IT-intresse. Erfarenheter och möten med människor av olika bakgrund har lett till att Milena började undra hur man kan hjälpa personer som är i digitalt utanförskap eller som har svårigheter med digital teknik. Milena startade tillsammans med Emma Lindén projektet 1178 Digitalguiden.
Med syftet att skapa och driva en helpdesk som ska eliminera digitalt utanförskap i Sverige. Idén är att alla borde ha stöd och hjälp kring sin "digitala hälsa" precis som 1177 vårdguiden är ett stöd i människors fysiska och psykiska hälsa.

 

Paul Bogatir

Energieffektivitet är avgörande för att kunna elektrifiera komplexa maskiner och för att få den gröna elen att räcka till. Allt måste vara energieffektivt – från den HSP Gripen som sitter längst ut på en elektrifierad Huddig, hela vägen upp till kraftledningen. Minskade CO2-avtryck för komplexa maskiner kan ske med hjälp av vår samtids mest kraftfulla verktyg: Digitalisering och Elektrifiering.

Paul Bogatir är klusterledare för Hudiksvalls Hydraulikkluster. Lyssna till hans beskrivning av hur varje enskilt företag och varje enskild myndighet behöver bli en kugge för att koppla samman sektorer och för att koppla loss världen från fossila bränslen."

Mattias Lögdberg - DevUp Solutions AB

Mattias Lögdberg är entreprenör och en av grundarna till DevUP Solutions, ett startup bolag som är ett av Movexums inkubatorbolag.

DevUP’s mål att är att förenkla för kunder som utvecklar lösningar i Microsoft Azure, att göra säkra implementationer, förstå vad man har idag och hur man ska förbättra sin miljö.
Mattias fick drivet och känslan för Startups tidigt, då han började på ett Startup som skapade en SaaS (software as a service) samtidigt som han pluggade på Chalmers. Detta ledde vidare ut i konsultbranchen för att få testa vingarna, där insåg han att dela med sig av sin kunskap var kul och började utbilda, föreläsa, blogga och vlogga. Detta gjorde att Microsoft 2017 utnämnde honom till Microsoft MVP (Most Valuable Professionals).

 

 

Samarbetspartners