Next Day - invite the future - 2019

Stort tack till er som kom och bidrog under Next Day!

Det blev en tankeväckande, engagerade och spännande förmiddag.

Talarna gav många inspirerande och tänkvärda föreläsningar med tips om hur man förverkligar sin idé och deltagarna minglade bland utställare och knöt nya kontakter.

Intresset för eventet var stort och det är med glädje vi kan visa hur ni som deltagare upplevde
Next Day.

Har du några frågor kring föreläsningarna  eller är intresserad av att veta mer är du alltid välkommen att kontakta oss.

Föreläsningar

Från idé till verklighet

Maria Yolanda Berghäll Är före detta Europamästare i Ung Företagsamhet. Hon beskriver sig själv som Sveriges mix av Ellen DeGeneres och Oprah Winfrey. Maria ger dig verktyg för att hitta nya insikter och utmaningar. Hon vill utmana dig som lyssnare och få dig att arbeta med dig själv och öppna upp din egen innovationsförmåga.

Open lab: do first, think, do again

Anna Bäcklund, Högskolan i Gävle. I ett OpenLab vill vi skapa kreativa testmiljöer som främjar innovation, lärande och samarbeten.

Öppen innovation – så funkar det

Lars Bengtsson, Högskolan i Gävle. Förklarar hur öppen innovation fungerar och hur du drar nytta av det.

Innovatörens nytta av funktionsupphandling

  

Sigrid Petterssén, Region Gävleborg och Jonas Lööw blixtIn. Strukturer och invanda mönster försvårar för småföretag och innovatörer att kunna delta i offentliga upphandlingar på samma villkor som stora företag. Genom kunskap om de verkliga behoven hos användare och leverantörer och nya arbetssätt i framtagandet av upphandlingsdokumenten kan nya möjligheter öppnas. Funktionsupphandling kan driva Regional utveckling och skapa hållbara lösningar som ger bättre effekt och ökat utfall för alla.

Från global chef på Sandvik till Lifestyle Bike Rental - cykeluthyrningskoncept

Pär Burefjord, Lifestyle Bike Rental.  Kommer prata om sin uppväxt i en entreprenörsfamilj, där pappan var Ica handlare och tiden inom Sandvik. Under tiden på sandvik blev längtan stor till att vara entreprenör. Hur Pär valde att gå vidare från en bra chefsroll på Sandvik där han reste världen runt, till att bli egen företagare. Nu är Pärs projekt Lifestyle Bike Rental som han avser lansera över hela Europa som cykeluthyrningskoncept med Franchise, med fokus på hållbarhet, innovation och upplevelser. 

Den ständiga resan – om att starta eget

 

Åke Wallbäcks. Åke delar med sig av sina erfarenheter om när han blev företagare, vad var det som gjorde att han vågade? Han ger också exempel på saker som gått bra och saker som kunde fungerat bättre. Framförallt kommer han prata om att ta steget fullt ut och det stöd som finns för de som vågar sig på att förverkliga sina idéer. Åke jobbade inom Sandvikgruppen en lång tid innan han startade upp egen verksamhet med att hjälpa företag att fånga värdet på sina produkter, tjänster och sedan ta rätt betalt. 

Akademin coachar

Ola Wiklund, Högskolan i Gävle. Berättar om KTP, samarbetsmodellen som leder till framgång. 

Workshop - UUA - Universell utformning av arbetsplatser

 

 Dolores Kandelin Mogard och Marianne Öberg-Håkansson  
– en social innovation för dig som vill vara morgondagens attraktiva arbetsgivare?

Är du taggad på idéer som gör arbetsplatser mer attraktiva och som passar fler människor? Välkommen till en workshop om Universell Utformning av Arbetsplatser, en modell för att skapa just det. Du kan även träffa projektledarna Dolores och Marianne i UUA:s monter. Om du blir peppad och vill lära mer så finns chans att vara med i ett projekt i höst: UUA:s projektinfo

Samarbetspartners

Övrigt

DJ under Next Day

Under "Next Day" kommer Slim Vic bjuda på miniframföranden som DJ med både traditionell
DJ-teknik samt en del något mer okonventionella metoder.
Som DJ har Viktor "Slim Vic" Zeidner under 20 års tid ständigt flyttat fram gränserna och breddat begreppet DJ. Ett engagerat intresse och outtröttligt letande efter musik har inte bara tagit Slim jorden runt utan också som DJ fått spela tillsammans med Lill-Babs, riksspelmannen Görgen Antonsson, industrimetalbandet Dieselkopf, invigt Gävlebocken, 5 år som match-DJ i Gavlerinken och tusentals timmars spelningar på barer och dansgolv. 

Innovationsvecka 

Det pågår en innovationsvecka mellan 30 september - 4 oktober. Innovationsveckan är en nationell kraftsamling för att visa upp det driv och engagemang som finns inom offentlig sektor när det kommer till innovation och förmågan att tänka nytt. 
Läs mer om innovationsveckan