Miljötinget

Miljötinget är ett regionsöverskridande projekt som årligen genomförs av Region Gävleborg och Region Dalarna. Målet med Miljötinget är att inspirera och engagera ungdomar i frågor som rör hållbar utveckling. Miljötinget ska också underlätta och skapa plattformar för vidare engagemang bland unga.

Miljötinget är en miljökonferens av ungdomar, för ungdomar. Den huvudsakliga målgrupp är ungdomar som är 14-19 år och som bor och verkar i Dalarna eller Gävleborg.

Stommen till Miljötinget är programrådet. Programrådet, som består av ungdomar från Region Gävleborg och Region Dalarna, planerar, marknadsför och genomför Miljötinget. Genom att programrådet ges ett stort inflytande över tingets utformning är Miljötinget väl anpassat för sin målgrupp och därmed alltid mycket omtyckt bland tingets deltagare.

Miljötinget är politiskt och religiöst obundet evenemang.

Miljötinget 2020 – en digital konferens

Årets Miljöting, som anordnas den 7-8 november, kommer att bli en digital konferens. Programrådet, tillsammans med gäster, kommer att vara på plats i Smedjebacken där vi sänder live från vår studio.

Som deltagare kommer du få ta del av intressanta intervjuer, artister, workshops och andra spännande aktiviteter. Du kommer även att få möjligheten att laga klimatsmart mat med matentreprenören Gustav Johansson, delta i workshop om klimatförändringar och genus, få tips på hur man stylar secondhand-kläder, lyssna på internationella ungdomar från Fridays for future samt ta del av den senaste klimatforskningen från Högskolan i Gävle.

I år fyller Miljötinget dessutom 30 år. Det kommer vi att fira genom att blicka tillbaka på allt härligt vi gjort men också kolla framåt med nytänkande och utveckling av Miljötinget.

Affisch om Miljötinget 2020 (pdf)