Sociala företagspodden

En podd som rör allt som är roligt med socialt företagande, samhällsentreprenörskap, social innovation och social ekonomi.

Sociala företagspodden är en produktion av Centrum för socialt företagande, som är en del i ett projekt för att utveckla socialt företagande i Gävleborgs län. Tillväxtverket är finansiärer, Region Gävleborg är projektägare, Stenbackens boende och arbetskooperativ, Coompanion Gävleborg och Samordningsförbundet Gävleborg är partners. 

Sociala företagspodden hittar du bland annat på Spotify, Apple Podcasts och andra ställen där poddar finns.

Avsnitt 7: Från sjukpensionär till verksamhetsledare

Anna Ytell från Hushållsfixarna i Hudiksvall berättar om sin och deras resa. Ett personligt avsnitt där vi får höra om med- och motgångar i ett arbetsintegrerade socialt företag. Vi får även höra om den spännande upphandlingen de precis svarat på.

Lyssna på avsnitt 7

Avstnitt 6: Sociala föregaspodden möter Pernilla Svebo

Intervju med Pernilla Svebo. En av de stora förebilderna i Social ekonomi i Sverige. Hon är VD för vägen ut kooperativen, sitter i Skoopis styrelse är ordförande i Skoopi-Gr, varit med och grundat le-mat, engagerad i Coompanion Göteborgs styrelse och mycket mer.

Lyssna på avsnitt 6

Avsnitt 5: Unga och socialt företagande

Ung företagsamhet och samhällsnytta. Är unga mer benägna att få jobba i företag som gör världen till en bättre plats? 

Lyssna på avsnitt 5

Avsnitt 4: Kooperation vad är det? Rådgivning på distans hur fungerar det?

Vi har ett samtal med Ulf Karlsson och Susanne Vinderå från Coompanion Gävleborg. Rådgivning på distans funkar det? Entreprenerdy vad är det? Är inte kooperation lite förlegat och ute?

Lyssna på avsnitt 4

Avsnitt 3: Socialt företagande

Vi samtalar om socialt företagande, samhällsentreprenörskap och samhällsentreprenörer.
Varför behövs sociala företag?

Lyssna på avsnitt 3

Avsnitt 2: Globala målen

Hur går det egentligen med de globala målen? Hur kan företagen bli en motor för hållbar utveckling? Vad är decade of action? Detta och mycket mer berör vi i dagens avsnitt.

Lyssna på avsnitt 2

Avsnitt 1: Upphandling med reserverat kontrakt och social hänsyn

Hur upphandlar man med reserverat kontrakt och vilken skillnad gör det? Vi samtalar med Ingvar Berg och Marie Emilsson om möjligheterna med denna typen av upphandling.

Lyssna på avsnitt 1