Semaforen i södra Hälsingland

Semaforarbetet fortsätter med de upparbetade samarbetsmöjligheter som det har givit de inblandade i södra Hälsingland.

November 2021

Vart tog september och oktober vägen? Känns som det var nyss jag vände fram september i kalendern och om en vecka är det bladet för november som vänds upp. Inom Semaforen har vi hunnit med några mäklarmötet och faktiskt vårt första fysiska sedan mars 2021. Mycket roligt att få träffa Elin och Carolina “på riktigt” för första gången i deras roller som kompetensmäklare.

Vi planerar för fullt inför bland annat branschträff för fordon och transport som sker i Bollnäs den 25 november. Vi har förlagt träffen på Torsbergsgymnasiet och ska ta tillfället i akt att se och visa upp deras nyinvigda fina verkstadslokaler på fordon- och transportprogrammet.

Vi är även en bit gången gällande branschträffar nästa år, samt att vi naturligtvis börjat fundera kring workshop 2022. Under kommande vecka ska jag delta på företagarfrukost i Ovanåker. Spännande agenda med deltagande av Lotta Petterson, regionchef Svenskt Näringsliv, utifrån att Ovanåker enligt deras undersökning har länets bästa företagsklimat. Ska bli spännande att höra vad företagare och politiker gett för svar och åsikter i den.

En sista rolig sak: I samarbete med några av Hälsinglands näringslivsbolag och företagsinkubatorn Movexum arrangerade Propell en promenadquiz med innovativ twist i juni. Ett bordshockeyspel var priset, vilket jag faktiskt hade turen att få hämta ut på Faxepark i augusti. Naturligtvis behandlade en fråga i quizet det sällskapsspel som är framtaget av en Söderhamnare redan 1938, Bernt Unger. Kul sätt att få lära sig mer om Söderhamns företagshistoria!