Region Gävleborg polisanmäler misstänkt stöld av narkotikaklassade läkemedel

En tidigare inhyrd medarbetare har polisanmälts av Region Gävleborg misstänkt för stöld av narkotikaklassade läkemedel.

Genom intern utredning har det framkommit uppgifter som tyder på att en tidigare inhyrd medarbetare vid Region Gävleborg har stulit narkotikaklassade läkemedel. Händelsen uppmärksammades av personal vid en av Region Gävleborgs vårdavdelningar, där narkotikaklassade läkemedel hade försvunnit från avdelningens läkemedelsskåp.

– Vi har sedan händelsen uppmärksammades arbetat med en intern utredning som lett fram till beslutet att vi nu polisanmäler ärendet som stöld. Den inhyrde medarbetare som är föremål för vår misstanke arbetar inte kvar inom Region Gävleborg, säger säkerhetssamordnare Christoffer Stiernborg.

Christoffer Stiernborg, samordnare säkerhet, Region Gävleborg, 073-085 20 51.